RECENZIJA: The Strange: “Not Now Not Ever EP” – najava vedrijeg smjera?
23. kolovoza 2021.
Karlo Rafaneli (102 Članci)
Podijeli

RECENZIJA: The Strange: “Not Now Not Ever EP” – najava vedrijeg smjera?

Kratko EP izdanje “Not Now Not Ever” dolazi tri godine nakon “Echo Chamber”, albuma na kojem su The Strange prestali biti “The Bambi Molesters plus Chris Eckman” i postali ansambl glazbenika s kojim Eckman radi svoju najprijemčljiviju i najambiciozniju glazbu nakon raspada The Walkaboutsa.

Nošen naslovnim poletnim komadom americane, ovaj EP prvi put jasno daje do znanja da su u projekt sada uključeni članovi riječkog benda My Buddy Moose. Filmski noir tonovi s ranijeg materijala zamijenjeni su žustrim indie rockom koji svjesno baca na jangle pop osamdesetih; uostalom, većina članova ovog benda se u nekom trenu našla u orbiti R.E.M.-a pa to uopće ne čudi.

Dvije obrade koje zaokružuju materijal nisu tu tek za popunjavanje prostora. “Suffering Jukebox” The Silver Jews funkcionira istodobno kao posveta tragičnom geniju Davida Bermana, ali i rijetka prilika da se iz Eckmanovog baritona procijedi i nešto sarkazma. New Orderov “Age of Consent” pretvoren je pak u raskošnu demonstraciju sviračke kompetentnosti kakva će sigurno biti dobro iskorištena u budućim koncertnim nastupima.

Budući da je materijal za “Echo Chamber” uključivao i doprinos članova The Bambi Molesters koji nisu Dalibor Pavičić, ovo donekle djeluje i kao predstavljanje novog benda. Kao i onoj prethodnoj verziji, baš ništa mu ne fali, osim možda malo mraka, no to je već pitanje osobnog ukusa.

Foto: Ivica Drusany

Ocjena
3.5 out of 5

3.5

Dobro
3.5 out of 5