“Tvoje ime” je novi singl ectratis i hommage ex-YU osamdesetima
6. rujna 2021.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

“Tvoje ime” je novi singl ectratis i hommage ex-YU osamdesetima

Ectratis je studijski projekt i live bend glazbenika Mateja Blečića sa sjedištem u Zagrebu. Glazba ectratisa žanrovski se može okarakterizirati kao pop rock s progresivnim i jazz utjecajima, premda je stilski vrlo raznolika i sveobuhvatna.

Sami počeci projekta sežu još u 2014. godinu, kada su kroz period od tri godine snimljena tri demo uratka i dva dodatna singla. Nakon toga započinje snimanje debitantskog albuma „The Artificial Spirit“, koji je na koncu objavljen 23. rujna 2019. godine u digitalnom i fizičkom (CD) izdanju. 2020. godine objavljena su dva postalbumska singla – „Cycles“ i „FWB“, a ove godine i prvi singl na hrvatskom jeziku pod nazivom „Put u početak“ koji je ostvaren u suradnji s kantautoricom Ninom Romić.

Najnoviji singl ectratisa „Tvoje ime“ objavljen je 3. rujna, a radi se o pjesmi koja stilski podsjeća na ex-Yu ili novovalne hitove iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ovo je ujedno i prva pjesma projekta koja uključuje bendovsku postavu čiji su članovi Matej Blečić (vokal i gitara), Jelena Galić (prateći vokal i bas gitara), Ivan Luić (gitara) i Tin Brkljačić (bubnjevi). Uz originalni singl objavljena je i radio edit verzija (dostupna na streaming platformama), a pjesma će se također pojaviti na drugom ectratis albumu koji je trenutno u procesu snimanja.

Budući planovi ectratis projekta uključuju nastavak skladanja, snimanja i objavljivanja zanimljive nove glazbe, surađivanje s drugim talentiranim glazbenicima, te pripremanje benda za nastupe i koncerte.