Uskoro osmo izdanje riječkog Impulse Festivala
21. rujna 2021.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Uskoro osmo izdanje riječkog Impulse Festivala

Osmo izdanje Impulse Festivala koncepcijski se nastavlja na uspješnicu prethodnih izdanja i traje od 6 do 12.10. Drugim riječima, boutiqe festival kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta.

Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, sajam, tribine, radionice) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala. Njeno promišljanje kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na glazbenu i klupsku kulturu. U duhu toga je i slogan: “Music is everywhere“, koji na jednostavan način komunicira i zaokružuje programsku shemu festivala. Kao i do sad program će i povezati nekolicinu klupskih prostora na različitim gradskim lokacijama.

Tako će riječka, ali i šira publika moći uživati u aktualnim albumima gostiju različitog glazbenog usmjerenja, od popa do hardcore/punka, nastaviti će se s uhodanom shemom koja uključuje sajam ploča ili pak glazbeni osvrt, porazgovarati ćemo o problemima u glazbenoj industriji s renomiranim gostima na još jednoj tribini, a tu je i nezaobilazna filmska poslastica u Art-kini. Publika će se još aktivnije moći uključiti kroz radionicu, a u Godini Čitanja po prvi puta imamo i književni segment na festivalu, čitamo glazbu.

Na ukupno sedam lokacija u sedam dana glazba dolazi u svim smjerovima i oblicima. Naravno, svi programi će se održati po aktualnim preporukama i mjerama od strane HZJJZ-a.

U sklopu festivala u srijedu 6. listopada održat će se koncert Sare Renar. Mjesto održavanja je Botel Marina, a ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, na dan koncerta ih možete kupiti za 60 kuna. Mjesto prodaje je sustav Entrio, ali i Dallas Music Schop Rijeka. U prodaji je samo 100 ulaznica.

Foto: Marina Uzelac