Sacher predstavio i sedmi singl s albuma “Biser, ambra, jantar” – gorko-slatku pjesmu “Kad na nebu vidiš dugu”
12. listopada 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Sacher predstavio i sedmi singl s albuma “Biser, ambra, jantar” – gorko-slatku pjesmu “Kad na nebu vidiš dugu”

“Kad na nebu vidiš dugu” sedmi je singl benda Sacher s aktualnog albuma Biser, ambra, jantar. Za tu gorko-slatku, mnogima najdražu pjesmu s albuma, sam Sacher kaže da je, kao uglavnom sve njegove pjesme, izjava ljubavi.

Uz njega na basu i električnom glasoviru, pjesmu izvode Filip Riđički (vokal), Drago Brkljačić-Faca na bubnjevima, Ivan Beuc na gitari i Miljan Bakić na gitari i pratećim vokalima. Bendu se kao gost pridružuje Zvonimir Dusper-Dus na vrlo rijetkom instrumentu, Hohnerovom pianetu. Autorica videa i ovaj put je Branka Sacher. Prema njenim riječima, kao što pjesma omekšava granicu između ovoga i onoga svijeta, video koji pjesmu prati pretvara svakodnevne slike u onostrane, u snovitu igru svjetla, oblika i boje.

“U snu vrijeme prestaje biti linearno na uobičajeni način. Događaji počnu slijediti neku svoju logiku, slažu se jedan iznad drugoga i isprepliću” – poručila je Branka.

Ili kako Sacher kaže: “Kad Morfej preuzme lokomotivu, razum-vlak odlazi iz stanice. Nekad u zadnji čas u vagon uskoči neki zvuk-svjetlo, i svakim se okretajem kotača sve više odvaja od priče iz koje je došao i postaje nešto drugo.” Naša preporuka je da spot pogledate na velikom ekranu s HD postavkama.

Borislav Pešić Blagoja