Tús Nua objavile dugoočekivano studijsko izdanje “Nothing Personal”
31. listopada 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Tús Nua objavile dugoočekivano studijsko izdanje “Nothing Personal”

“Nothing Personal” je naziv novog albuma hvaljenog domaćeg dua Tús Nua, a upravo je objavljen na svim digitalnim platformama pod etiketom Rock Svirke Records.

Svoje drugo studijsko izdanje djevojke su spremale četiri godine, a najavljeno je singlovima “Ride”, “Palindrome” i “Lights Out”, koje su službeno objavile proteklih mjeseci.

Na novom albumu našlo se devet pjesama među kojima su i tri ranije objavljena singla, a snimane su u Chicken Sound studiju kod Vedrana Kovačića-Belog, koji je skupa s curama iz Tús Nua radio na miksu. Za master albuma zaslužan je Igor Meister, naslovnicu idejno potpisuje Tús Nua, a dizajn Jordi Ilić. Upravo djevojke iz Tús Nua potpisuju glazbu i tekstove za sve pjesme s izdanja “Nothing Personal”, a više o čitavom izdanju ispričale su one same:

Nothing personal” je unazad četiri godine rastao u fazama, kao i mi. Neke od njih su bile jako teške i zato smo, između ostalog, jako ponosne što smo i kako smo isplivale iz njih. Kao ni dosad (a ni odsad), nismo se stavljale u žanrovske kalupe te nam je odgovor na pitanje kojem žanru pripadamo i dalje jedno od najtežih. “Nothing personal” je vokalniji, hrabriji i ponajviše osobniji od prvijenca “Horizons“, ističu Jordi i Jelena.

Nakon brojnih svirki po europskim klubovima i festivalima, sa zadnjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio kao dvojac. Album “Nothing Personal” je, kako kažu Jordi i Jelena, rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja.

Za razliku od prvijenca “Horizons”, ovaj album je više “unutra” nego “van”, zahvaljujući promjeni iz tria u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma. Upravo prošlim albumom “Horizons” Tús Nua su pokorile publiku i struku, a novim izdanjem nastavljaju ondje gdje su stale.

Foto: Nina Đurđević