Bang Bang novim singlom dežurnim dušebrižnicima poručuju: “Mahat’ ćemo jače, perom k’o mačem!”
3. studenoga 2021.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Bang Bang novim singlom dežurnim dušebrižnicima poručuju: “Mahat’ ćemo jače, perom k’o mačem!”

Bang Bang žive rokenrol život – žestoki ritmovi, komentari na društveno stanje kroz pjesme i živopisni spotovi – njihov su zaštitni znak. Ove jeseni će zagrijavati atmosferu provokativnim stihovima i energičnim ritmom singla “Do kosti”.

Iako za sebe kažu da nisu društveno angažirani bend, inspiraciju za ovaj singl su pronašli u svakodnevnom životu.
“Evidentno je već neko vrijeme da rapidno popušta tolerancija u društvu, empatija postaje endemična, a pojedinim jedinkama omogućeno je javno iznositi svoje mišljenje ili komentar. S obzirom da nisam aktivan na društvenim mrežama i općenito ne volim taj oblik javne rasprave, koristim se pjesmom kao univerzalnom platformom. Svim internet epidemiolozima, nogometnim izbornicima s kauča i samoprozvanim glazbenim kritičarima poručujem: Mahat’ ću jače, perom k’o mačem! – u stvarnom, ne virtualnom svijetu, naravno”, podijelio je s nama autor glazbe i teksta Hrvoje Prskalo. Za aranžman je zaslužan Bang Bang, a uz Larin prepoznatljiv vokal na ovom singlu se savršeno uklopio dio u kojem je Hrvoje odrepao “ništa ne pitam, odmah grizem” i komentirao: “Ne znam je li uzrok pandemija, politika ili sam samo još malo ostario, ali primjećujem da i meni ponestaje strpljenja, stoga sam odlučio da neću više držati jezik za zubima.”

Kao i uvijek, posebno su se potrudili i snimili odličan spot te ostvarili sretnu trinaestu suradnju s Raulom Brzićem iza kamere. Spotom dominiraju upadljive boje i kostimi, a u oko odmah upada moćan izgled prekrasne Lare za čiji stajling se pobrinula Ana Jurjević dok su za uljepšavanje zaslužne make up artistica Tena Bašić i Katica Topčić iz frizerskog salona Fabula de forma.

Foto: Ljubo Zdjelarević