Hard rock ikone Scorpions uz singl “Peacemaker” najavili novo studijsko izdanje
11. studenoga 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Hard rock ikone Scorpions uz singl “Peacemaker” najavili novo studijsko izdanje

Njemačke rock ikone SCORPIONS najavljuju novo studijsko izdanje! Album naziva „Rock Believer“ poznati glazbeni škorpioni najavili su singlom „Peacemaker“.

Vodeći singl s nadolazećeg albuma ne samo da predstavlja esenciju zvuka koji ih je učinio popularnima, nego donosi i mnogo više od toga – paralelno slušatelje vodi u eru kada su Scorpions osvajali top ljestvice, ali donosi i svježe čvrste zvučne temelje za budućnost njihove glazbe.

Može li bend čija se glazbena karijera od uspješnog prvijenca „Lonesome Crow“ proteže veće pola stoljeća iznjedriti još novih pjesama? Najnovijim singlom i onim što će tek otkriti Scorpions planiraju pokazati kako su itekako i dalje spremni prodrmati svijet glasnim rockom! Nisu li njihovih 18 studijskih albuma koji su nagrađeni brojnim platinastih i dvostruko platinastim priznanjima dovoljni? Jedna od pjesama koja će se naći na novom izdanju daje odgovor: „Let’s play it louder play it hard, Laid back and a little dark, Give me a dirty riff my friend, There’s gotta be more gas in the tank.“

Doista, „Peacemaker“ zaokružen pratećim video spotom u kojem članovi benda demonstriraju sviračko umijeće, zvuči kao da je svježe „uvezen“ iz doba vrhunca legendarnog hard rock benda.

„Prva stvar koja mi je pala na pamet bila je glavna tema pjesme. Peacemaker peacemaker. Jednostavno sam se igrao s tim riječima, a u vrijeme kada je toliko ljudi ugroženo koronavirusom, te uzevši u obzir razorne ratove i druge besmislene zločine, čini se da pogrebnik mora raditi prekovremeno. Dolazi vrijeme kada će, nakon pandemije, zavladati ‘peacemaker’… to je slika svijeta koja mi je zaista privlačna“, komentirao je pjevač Klaus Meine, koji je napisao stihove za pjesmu. Glazbu potpisuju Rudolf Schenker i Pawel Maciwoda, a uz pomoć benda singl je producirao i producirao Hans-Martin Buff.

Foto: Marc Theis