Optimistične frekvencije na novom albumu Lele Kaplowitz “Zamisli”
16. prosinca 2021.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Optimistične frekvencije na novom albumu Lele Kaplowitz “Zamisli”

“Zamisli” Lele Kaplowitz album je optimističnih frekvencija i zarazno dobre glazbe.

Naslov je inspiriran skladbom “Zamisli život u ritmu muzike za ples” Jure Stublića i potiče na zamišljanje i promišljanje o životu ispunjenim glazbom, plesom, srećom i veseljem. Nadalje se redaju bezvremenski hitovi poput “O jednoj mladosti” Karla Metikoša, Arsenova “Kad bi svi” na kojoj gostuje vrhunski vokal Dino Antolić sa svojim baršunastim baritonom, “Uhvati ritam” Parnog valjka, Runjićeva “Vjeruj u ljubav” i “Neka ovaj svijet” Alfija Kabilja do “dizalica” novijeg datuma: Elementalova “Hej, sanjalice” i Pavelova “Sunce” te dvije nove autorske skladbe Lele Kaplowitz “Imamo sve” na kojoj gostuju vrhunski vokalni trio Gelato Sisters te “Smoothie himna” kao bonus skladba.

Album je obrađen u stilu starog jazza 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća na akustičnim instrumentima i snimljen je uživo. Leline već dobro poznate vokalne bravure, bezvremenska moć improvizacije te snaga i veličina njenog sjajnog vokala vode nas u neka sjajnija vremena. Bend čine: Joe Kaplowitz (klavir i tuba), koji uz Lelu potpisuje sve aranžmane, Elvis Penava (gitara), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Dado Marinković (bubnjevi). Gosti na albumu su i vokalistica Daria Hodnik Marinković, Lucia Kaplowitz (step, vokal, violina), Mario Bočić (tenor saksofon) i Marko Šolman (truba).

Ideja za ovaj album nastala je pod utjecajem potresa i pandemije. Želja mi je ovim album donijeti dašak optimizma kroz obrade najoptimističnijih hrvatskih skladbi po osobnim preferencijama. Voljela bih kad bi se ljudi krenuli fokusirati na pozitivu i sve one lijepe stvari na kojima mogu biti zahvalni, bez obzira na pretežno loše vijesti iz medija I trenutnu izazovnu globalnu situaciju. Iskreirajmo život kakvog želimo živjeti!” – poručuje Lela Kaplowitz I već razmišlja o snimanju nastavka sa “Zamisli 2”.