Menart raskinuo ugovor s Tram 11 – povučen album sa svih prodajnih mjesta i streaminga
24. siječnja 2022.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Menart raskinuo ugovor s Tram 11 – povučen album sa svih prodajnih mjesta i streaminga

Nakon nemilih događaja i činjenice da Tram 11 svojim porukama iznesenim na albumu “Jedan i jedan” otvoreno pozivaju na govor mržnje, očekivano, diskograf Menart raskinuo je ugovor s ovim reperskim dvojcem.

“Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album “Jedan i jedan”, odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti. Album “Jedan i jedan”, objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma “Jedan i jedan”. Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima”, objavio je Menart u službenom priopćenju.

Podsjećamo, nakon što je kolega Zoran Stajčić s portala Ravno do dna javno otkrio koje su sve poruke Tram 11 odaslali s albuma “Jedan i jedan”, a koje otvoreno pozivaju na govor mržnje, ova vijest je obišla sve medije u Hrvatskoj i potez Menarta bio je samo logičan slijed događanja. Postavlja se samo pitanje, zar nitko nije preslušao album prije nego što se odlučeno na objavljivanje?!

Tram 11 ‘Jedan i jedan’ – za ‘Bujicu’ spremni

Foto: Mislav Petek