2CELLOS nakon 3 nominacije za Porin objavili spot za obradu hita Eda Sheerana
20. veljače 2022.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

2CELLOS nakon 3 nominacije za Porin objavili spot za obradu hita Eda Sheerana

„Dedicated“, šesti studijski album 2CELLOS iz 2021. godine dobio je svoj nastavak – „Dedicated (Extended edition)“ (Sony Masterworks/Menart).

Povodom proslave desete godišnjice 2CELLOS, na proširenom izdanju albuma su tri nove obrade u kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje umijeće u sviranju bez granica. Ovoga su puta odabrali prekrasnu pjesmu Eda Sheerana “Castle on the Hill,” The Beatles  “Yesterday” i Linkin Park “Castle of Glass”! Prošireno izdanje prati i spot objavljen netom nakon nominacija za Porina -“Castle on the Hill”. U spotu vidimo slavni dvojac u predivnim vizurama pored Trsta u Italiji.

Hvaljeni album “Dedicated” osvojio je sinoć i tri nominacije za glazbenu nagradu Porin i to u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) dok je pjesma “Demons” nominirana u kategoriji najbolje instrumentalne izvedbe! Dobitnike Porina ćemo saznati 25. ožujka, baš uoči početka dugoiščekivane 2CELLOS Dedicated svjetske turneje koja počinje u SAD-u 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Areni, a uključuje i lokacije kao što su New York’s Barclays Center i Los Angeles’ Hollywood Bowl.

Popis pjesama “Dedicated (Extended Edition)”:
Wherever I Go (OneRepublic)
bad guy (Billie Eilish)
Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
Castle on the Hill (Ed Sheeran)
Halo (Beyoncé)
Shallow (Lady Gaga)
Demons (Imagine Dragons)
Castle of Glass (Linkin Park)
I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
Cryin’ (Aerosmith)
Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)
Sound of Silence (Simon & Garfunkel)
Yesterday (The Beatles)

Foto: Olaf Heine