Neodoljiva sonična revolucija: Aklea Neon predstavlja “Dođi na joji” – iščekivani album prvijenac
24. veljače 2022.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Neodoljiva sonična revolucija: Aklea Neon predstavlja “Dođi na joji” – iščekivani album prvijenac

Šira javnost upoznala ju je kroz eko-himnu “Zovi ju mama”, a njezin rad već je priznat s dvije glazbene nagrade. Aklea Neon, osječka vila rime i beata nakon nekoliko zamijećenih singlova objavljuje debitantski album “Dođi na joji”, koji je od danas dostupan putem glazbenih streaming platformi.

“Moj debitantski album “Dođi na joji” je onaj poziv koji ne odbijaš i jedan XL sonični zagrljaj” otkriva Aklea Neon o svom studijskom prvijencu. Jedinstvena po zaraznom electro-afro zvuku i melodičnom vokalu, autorica i glazbenica ovim albumom otvara portal u novi svijet kroz 11 pjesama: “Oduvijek sam bila posvuda, i po planeti i u žanrovima. Žena sam – prigrljujem kaos koji jesam u potpunosti.”

Objavu albuma prvijenca prati i predstavljanje novog singla “Na dah”, zajedno sa zadivljujućim videospotom snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji, odnosno kako sama kaže, ‘u stomaku mame Gaie’. Zbog čistoće i spiritualnog značaja, ovaj prostor rijetko može biti sniman, stoga je za Akleu Neon prilika da snimi video upravo na ovoj lokaciji bila ujedno i značajno međunarodno priznanje.

Album “Dođi na joji” postepeno je nastajao kroz posljednje četiri godine, na različitim lokacijama diljem svijeta – od Brazila do Indije, a u njegovom stvaranju sudjelovala su tri producenta: Viktor Volarić-Horvat, Robert Martinović te najvećim dijelom glazbeni inovator Pavle Kladarin Klaada, s kojim je nastao i novi singl “Na dah”.

Debitantski studijski album Aklea Neon će predstaviti i uživo, i to 18. ožujka koncertom u zagrebačkom klubu DVA OSAM. Bit će to prigoda da publici premijerno predstavi i vlastiti all-girl bend Sound Doulas, kojeg čine Ana Kelemen za bubnjevima, Helena Hena Ernoić na basu i Ivna Ji na semplerima i ritam mašini. Ograničeni broj ulaznica za ovaj electro-soul koncert dostupan je u prodaji.

“Ljubav je pokret, sreća je čin otpora, a revolucija neodoljiva. Ovaj album je samo podsjetnik na to”, zaključuje Aklea Neon.

Foto: Zvonimir Ferina