Matt Shaft u singlu “Sanjam” opisao današnje stanje društva!
21. veljače 2019.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Matt Shaft u singlu “Sanjam” opisao današnje stanje društva!

Mladi kantautor Matt Shaft predstavlja singl i videospot “Sanjam”. Riječ je o pjesmi koja na kritičan i inteligentan način opisuje aktualnu situaciju današnjeg društva, no donosi i nadu u bolje sutra.

Za iznimno modernu glazbenu produkciju zaslužan je Antonino Šimić (Greenwood Studio), mastering je napravio Srđan Sekulović Skansi, a autor glazbe i teksta je Matt Shaft.

“Pjesma “Sanjam” je nastala kao pomalo sarkastičan opis svakodnevice u kojoj živim. Trenutno je takva situacija da svi sanjamo o boljim vremenima, a ne shvaćamo da smo mi ti koji kreiramo svoju sudbinu i da se upravo “mi” moramo pokrenuti i početi praviti promjene na sebi. Društvo nam je u kolapsu i već duže vrijeme vlada negativna energija koja utječe na trenutno stanje u društvu.”, kaže Matt Shaft.

U režiji Tonija Mijača i Matt Shafta snimljen je originalan i neuobičajen videospot, u kojem uz Matt Shafta sudjeluju i plesačice Kelkope Dance Studija.

Matt Shaft, pravim imenom Matej Magdić je mladi hrvatski kantautor, čiju glazbu često možemo susresti na ulicama diljem zemlje, gdje nastupa kao ulični svirač. Karijeru je započeo objavljivanjem obrada poznatih pjesama na violini. U prosincu 2018. objavio je debitantski album ”Young”, s autorskim pjesmama na engeskom jeziku. Nastupio je u finalu internacionalnog Imagine festivala 2016., INmusic festivalu 2017., a u rujnu prošle godine je održao samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture, na kojem je promovirao  debitantski album. Nastupio je i u KSET-u, Vinylu, Vintage Industrial baru, Rockmarku te pozornicama mnogih većih gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Split, Varaždin, Karlovac, Vinkovci, Trogir, Šibenik, Županja, Makarska…). Njegov singl “Budi radostan” osvojio je nagradu za najemitiraniji singl zadnjeg izdanja Karlovačko RockOff festivala. Na live nastupima svira violinu kojom upotpunjava repertoar instrumentalnim obradama svjetski poznatih hitova, što daje posebnu sliku cijelom njegovom radu. Svoj stil opisuje kao mješavinu pop, country i  indie glazbe uz dozu elektronike.

Foto: Goran Berović