Florence + The Machine iznenadili novim singlom i pratećim spotom
26. veljače 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Florence + The Machine iznenadili novim singlom i pratećim spotom

Florence + The Machine su iznenadili novim singlom i pratećim spotom! „King“ je pjesma koja se bavi temama obitelji i ženstvenosti, a ponajviše opiranjem unaprijed definiranim rodnim ulogama, što se da iščitati i iz naslovnog stiha „I am no mother, I am no bride – I am king“. 

Biti glazbenica i dan danas ženama predstavlja izazov u odnosu na glazbenike čije karijere napreduju neovisno o biološkim preduvjetima. Potaknuta time, a kao netko tko je trenutačno u srednjim tridesetima, Florence Welch nastavlja se boriti s takvim preprekama te uz novi singl komentira:

„Kao umjetnica, nikad nisam previše razmišljala o svom spolu, samo sam se bavila svojim poslom. Bila sam jednako dobra kao i muškarci i uvijek sam se osjećala kao dostojna konkurencija. Ali sada, kada sam u svojim tridesetima i kada razmišljam o svojoj budućnosti… Odjednom osjećam kao da su moj identitet i moje želje ugrožene. Biti izvođač, ali i istovremeno željeti zasnovati obitelj nije jednostavno kao što je to za moje muške kolege. U životu sam inspiraciju pronalazila gotovo isključivo u muškim izvođačima, a sada po prvi put osjećam kako se između mene i mojih idola nalazi nepremostivi zid – jer sam primorana donijeti odluke koje oni nikad morali donositi“

King“ je objavljen u pratnji filmičnog videospota koji potpisuje Autumn de Wilde:

Nakon FATM singlova „Light Of Love“ iz 2020. godine te „Call Me Cruella” iz Disneyjevog filma „Cruella“ iz 2021. godine, upravo objavljenom pjesmom Florence + The Machine iznenadili su obožavatelje diljem svijeta!

Foto: DE WILDE