Tears For Fears nakon 17 godina objavili novi album “The Tipping Point”
26. veljače 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Tears For Fears nakon 17 godina objavili novi album “The Tipping Point”

Tears For Fears objavili su „The Tipping Point“ – prvi novi studijski album nakon 17 godina pauze! Ususret izlasku ovog iščekivanog izdanja, otkriveni su singlovi „Break The Man“ i naslovni – „The Tipping Point“.

„The Tipping Point“ jedan je od najiščekivanijih albuma 2022. prema Pitchforku, Vultureu, Stereogumu i mnogim drugim cijenjenim publikacijama, što dodatno potvrđuju i već objavljene sjajne recenzije (Ultimate Classic Rock, Independent, Louder Than War, Clash Magazine…).

Istaknuti duo je u listopadu prošle godine potvrdio aktivni povratak na scenu objavom naslovnog singla “The Tipping Point”. Dirljiva pjesma prikazuje perspektivu osobe koja gleda blisku osobu tijekom dugogodišnje bitke s bolešću, dok se pjesma koja je uslijedila, “No Small Thing” bavi temama individualnih sloboda i kolektivne odgovornosti. Najnoviji singl „Break The Man“ objavljen je neposredno prije samog izlaska albuma, a dolazi uz prateću video animaciju i poruku o važnosti ravnopravnosti:

„Break The Man” govori o snažnoj ženi i razbijanju patrijarhata. (…) Mislim da je ovo odgovor na mnoge probleme u svijetu – uspostavljanje ravnoteže između muškaraca i žena“, komentirao je aktualni singl Curt Smith, jedan od suosnivača grupe Tears For Fears.

Podsjetimo, čuvenu englesku grupu osnovali su 1981. godine gitarist, pjevač i skladatelj Roland Orzabal te basist i pjevač Curt Smith. U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su brojne hit singlove, među kojima su „Mad World“, „Change“, „Pale Shelter“, „Shout“, „Head Over Heels“, „Everybody Wants to Rule the World“ i „Woman In Chains“, šest studijskih te tri live i tri kompilacijska albuma koji su zajedno prodani u više od 25 milijuna primjeraka.

Foto: Frank Ockenfels