Iggy Pop singlom ”Frenzy” najavio novi kreativni uzlet uz zvjezdanu postavu
30. listopada 2022.
Music Box (9905 Članci)
Podijeli

Iggy Pop singlom ”Frenzy” najavio novi kreativni uzlet uz zvjezdanu postavu

Nakon što je Atlantic Records ovih dana predstavio ekskluzivno partnerstvo s diskografskom kućom Gold Tooth Records koju je osnovao dobitnik nagrade Grammy i multiplatinasti producent Andrew Watt, svjetski diskografski div predstavio je prvi rezultat ove obećavajuće suradnje. Jedan i jedini, neponovljivi Iggy Pop prvi je umjetnik koji je potpisao ugovor za ovaj label.

Dobitnik nagrade Grammy za životno djelo i kum punka svoj debi s diskografskom kućom proslavio je prvim singlom “Frenzy”. Prilikom snimanja singla “Frenzy” Iggyju se pridružila rock superstar postava. Uz producenta Andrewa Watta na gitari, bubnjarske dionice snimio je Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), a bas dionice Duff McKagan (Guns N’ Roses).

Široko priznat kao jedan od najutjecajnijih umjetnika i najdinamičnijih izvođača uživo svih vremena, Iggy Pop je pjevač, tekstopisac, glazbenik, autor, producent, DJ i glumac čiji je epski opus priskrbio hvalospjeve svjetske kritike i kult fanatičnih obožavatelja. Započevši karijeru 1967. sa svojom grupom The Stooges koja je definirala eru, Pop je spojio prvobitni rock, blues i free jazz u nešto posve opasno i novo, utirući put punku, post-punku, hard rocku i grungeu. Njegova značajna solo karijera – koja je započela albumima ”The Idiot” i ”Lust For Life” iz 1977. godine u produkciji Davida Bowieja – dovela je do toga da Iggy Pop prolazi kroz zadivljujući raspon glazbenih žanrova, nadahnjujući generaciju za generacijom rockera svojim beskompromisnim stilom izvedbe i jedinstvenom karizmom.

Raznovrsni niz zasluga Andrewa Watta uključuje rad s Justinom Bieberom, Post Maloneom, Eltonom Johnom, Edom Sheeranom, Miley Cyrus, Dua Lipom, Ozzyjem Osbourneom i drugima. Godine 2021. dobio je nagradu GRAMMY® za producenta godine neklasične glazbe, a nedavno je producirao prvi album Ozzyja Osbournea i singl “Hold Me Closer”, dugo očekivanu hit suradnji Britney Spears i Eltona Johna, hvaljeno solo izdanje Eddieja Veddera, album ”Earthling” te u veljači lansirao dva žanrovska hita na prestižnu ljestvicu Hot 100 – “Thousand Miles” (The Kida Laroi) i “2step” (Ed Sheeran x Lil Baby).

Foto: Danny Clinch