Stromae objavio dugoočekivani treći album “Multitude”, a s njim i novi singl!
8. ožujka 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Stromae objavio dugoočekivani treći album “Multitude”, a s njim i novi singl!

Međunarodno priznati belgijski glazbenik, pisac, izvođač, producent, dizajner i redatelj Stromae predstavlja svoje dugo iščekivano treće studijsko izdanje „Multitude“!

Svih dvanaest pjesama s albuma skladao je sam, što uključuje i najavne hit singlove „Santé“ i „L’enfer“. Paralelno s plasiranjem albuma, Stromae je predstavio i novu vodeću pjesmu – „Fils De Joie“.

„Multitude“ (u prijevodu: mnoštvo, gomila) glazbeni je prozor u svijet, u ljude i njihove rijetke trenutke zajedništva i zadovoljstva koja dijele. Predstavlja alkemiju suprotnosti, oblikovana voljom za progovaranje bez osuđivanja ili prijezira raznolikih ljudi, te nagon za istraživanjem vlastitog, ali i tuđih života. Treći studijski album Stromae objavljuje nakon dužeg perioda pauze s kojim je, kao i svi glazbenici, bio primoran suočiti se tijekom pandemije. Ipak, pronašao je način da izvuče najbolje iz loše situacije u je izazovnoj fazi pronašao novi izvor inspiracije.

Daleko od ikakvog samosažaljenja, Stromae je iskoristio vrijeme da se još više približi drugim ljudima, pokušavajući sagledati stvari iz tuđih perspektiva. Tako se na albumu pronalazi u koži likova nestabilnih muškaraca, sina prostitutke, depresivnih individualaca, nekompatibilnog para, nevidljivih osoba i napaćenih žena – a sve ih prihvaća ljubaznošću i altruizmom, pružajući svakome dirljiv portret.

Podsjetimo, ranije poznat kao Paul Van Haver umjetnik se, na iznenađenje fanova, vratio kao Stromae uz singl „Santé“ koji je od listopada 2021. prikupio više od 100 milijuna streamova i 23 milijuna pregleda na YouTubeu. U siječnju 2022., objavio je i svoj drugi singl, „L’enfer“ (u prijevodu: pakao), talisman za borbu protiv najmračnijih misli, u kojemu vješto žonglira istražujući duboke teme ljudskih misli i stanja.

Foto: Michael Ferire