Pipsi, Urban&4, Vojko V i Silente predvode line up Samobor Craft Festivala
6. travnja 2022.
Music Box (10569 Članci)
Podijeli

Pipsi, Urban&4, Vojko V i Silente predvode line up Samobor Craft Festivala

Smješten u samom srcu Samobora, od 21. do 24. travnja u pitoresknom gradu podno Samoborskog gorja održat će se prvo izdanje najvećeg festivala malih zanata u Hrvatskoj – Samobor Craft Festivala.

Riječ je o novom događanju u organizaciji Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora, koje se nastavlja na tradicionalni Samoborski proljetni sajam. U svom novom ruhu, prvo izdanje Samobor Craft Festivala posjetiteljima će predstaviti bogatu ponudu vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda, kao i gastronomske užitke, dok će u večernjim satima ponuditi kvalitetan glazbeni program – u samom središtu grada pred okupljenom publikom će nastupiti prepoznatljiva imena rock, pop i hip-hop scene, a popis glazbenih izvođača predvode Pipschips&videoclips, Urban&4, Vojko V i Silente.

Rasprostranjen kroz bajkoviti središnji dio grada Samobora, na Trgu kralja Tomislava, Parku ispred Samoborskog muzeja, Ulici Mirka Kleščića i Trgu Matice hrvatske, festival će na jednom mjestu okupiti bogatu ponudu proizvođača unikatnih zanatski izrađenih proizvoda i umjetničkih rukotvorina te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača. Zasebno mjesto na festivalu imat će i Festival igračaka koji će biti popraćen brojnim igrama za one najmlađe te izložbom craft igračaka.

Uz to, naglasak festivala bit će i na bogatoj gastro ponudi te će tako posjetitelji moći uživati u ukusnim zalogajima i osvježenjima koje će ponuditi craft proizvođači piva i gina, male vinarije i proizvođači pjenušca, kave i čokolade te mali proizvođači mesnih prerađevina i umaka za hranu.

Uz cjelodnevni izložbeni i gastro program, Samobor Craft Festival će u svom premijernom izdanju na svojoj koncertnoj pozornici ugostiti i respektabilna imena domaće glazbene scene; publika tako može očekivati odličan nastup kultnih Pipschips&videoclips, koji će sa sobom donijeti set svojih prepoznatljivih pjesama iz kompletne karijere; Urban&4 će uživo predstaviti svoj hvaljeni te Porin i Rock&Off nagradama okrunjen album “Lipanj, srpanj, kolovoz”; Vojko V će nas još jednom podsjetiti na svoje hip-hop klasike i vrhunsku koncertnu atmosferu koju stvara tijekom svojih nastupa; Silente za ovo proljeće najavljuju novi studijski album, te će dio novih i već predstavljenih pjesama uživo predstaviti i u Samoboru.

Pred posjetiteljima festivala uživo će se predstaviti i synth-pop poslastica pocket palma, koja pristiže s hvaljenim aktualnim albumom “Atomi”; na krilima nedavne nagrade Porin, Porto Morto će samoborskoj publici predstaviti svoj nagrađeni album “Portopop”; svoj prvi nastup u Samoboru na ovom festivalu će zabilježiti i hip-hop heroj nove generacije, Bore Balboa, dok će šibenski pop-rock bend BluVinil publici uživo predstaviti hvaljeni prvijenac “Apaši”, kao i dio novih pjesama.

Ulaz na događanje je besplatan.

Foto: Vedran Levi