Swedish House Mafia novim albumom otkriva dosad neistražene terene glazbe
15. travnja 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Swedish House Mafia novim albumom otkriva dosad neistražene terene glazbe

Svjetski poznati elektronički trio Steve Angello, Sebastian Ingrosso i Axwell – odnosno Swedish House Mafia – upravo su objavili svoj dugoiščekivani debitantski album „Paradise Again“ preko Republic Recordsa, i to upravo pred vikend tijekom kojeg nastupaju s The Weekendom na Coachelli.

Paradise Again“ rezultat je obnavljanja njihove glazbene sinergije na turneji iz 2019., nakon koje su, tijekom sljedeće tri godine, proveli nebrojene sate u studiju pomno istražujući nove zvučne palete, teksture i tonove analognih sintisajzera. Iako novi materijal sadrži prepoznatljivi zvuk Swedish House Mafie, on također najavljuje ambiciozno širenje njihovih dosadašnjih glazbenih vidika, što dokazuje široki popis suradnika i gostiju na albumu među kojima su i The Weeknd, A$AP Rocky, Sting, Ty Dolla $ign, 070 Shake, Jacob Mühlrad, Seinabo Sey, Mapei, kao i engleska kantautorica Connie Constance na emotivnoj „Heaven Takes You Home“:

U glazbi uvijek postoje novi neistraženi tereni. Međutim, izazovno je osmisliti ono što još nitko ranije nije napravio. U studiju smo trebali razviti zvukove kakve dosad nismo čuli i to nas je držalo napetima. Inspirativno je biti dijelom grupe u kojoj si stalno zadajemo nove izazove. Ovo je definitivno jedno od najuzbudljivijih razdoblja za nas: opet se zabavljamo kao da imamo 15 godina, kaže Angello.

O albumu se počelo pričati još prošlog ljeta nakon intervjua objavljenog u Billboard magazinu, što je pokrenulo značajnu seriju singlova uključujući „Redlight“ (sa Stingom), „It Gets Better”, „Lifetime“ (na kojem gostuju Ty Dolla $ign i 070 Shake) te hit suradnju s The Weekndom na „Moth To a Flame”. Swedish House Mafia su u tekućoj godini ostvarili već nekoliko bitnih postignuća – valja izdvojiti da su sudjelovali su u produkciji novog albuma „Dawn FM“ The Weeknda (uključujući sjajni singl „Sacrifice”), a nominirani su i za iHeartRadio nagradu kao najistaknutiji izvođač dance žanra u 2021.

Nakon nastupa na Coachelli, Swedish House Mafia kreću na svoju prvu pravu svjetsku turneju od 2012.: Hrvatima najbliža lokacija je ona u Beču, a koncert je zakazan za 3. studenog 2022.

Popis pjesama:

1. Time (feat. Mapei)
2. Heaven Takes You Home (with Connie Constance)
3. Jacob’s Note (feat. Jacob Mühlrad)
4. Moth To A Flame (with The Weeknd)
5. Mafia
6. Frankenstein (with A$AP Rocky)
7. Don’t Go Mad (feat Seinabo Sey)
8. Paradise Again
9. Lifetime (with Ty Dolla $ign & 070 Shake)
10. Calling On
11. Home
12. It Gets Better
13. Redlight (with Sting)
14. Can U Feel It
15. 19:30
16. Another Minute
17. For You

Foto: Alexander Wessely