Superval dva dana zaredom u Vintage Industrial Baru
8. svibnja 2022.
Boris Abramović (276 Članci)
Podijeli

Superval dva dana zaredom u Vintage Industrial Baru

Jedna od najljepših priča proteklih nekoliko godina nastavlja se. Projekt Superval o kojemu smo već u puno navrata pisali i ove godine nastavlja svoju priču i predstavlja se u Vintage Industrial Baru 17. i 18. lipnja.

Da kratko podsjetimo, Ana Bajo, nastavnica u osnovnoj školi Grigor Vitez u Zagrebu pokrenula je projekt Superval, prvo u svojoj školi gdje je organizirala učenike zainteresirane za rock glazbu, okupili su školski bend, da bi vrlo brzo nakon toga dobili priliku s još nekoliko bendova zasvirati u Tvornici kulture.

Veliki je to događaj za mladi naraštaj glazbenika koji su već na svojim glazbenim počecima dobili ovakvu priliku koja se ne ukazuje i nekim već renomiranijim glazbenicima, ali tu se nije stalo pa je prošle godine organiziran koncert školskih bendova i u Vintage Industrial Baru. Sve je to jako dobro prošlo, priča se mnogima svidjela, nastupilo je mnoštvo bendova, a najbolja stvar je u svemu da je bilo toliko prijavljenih da se moralo pristupiti selekciji. Na kraju smo svjedočili da danas među mladim glazbenicima ima puno kvalitete i svakako će se nakon dosadašnjih Supervalova iznjedriti sijaset odličnih bendova i glazbenika za koje će se u budućnosti još dobrano čuti.

Ove godine otišlo se, neću reći korak nego nekoliko koraka naprijed, pa će tako od selektiranih bendova koji budu 17. i 18.6. zasvirali u Vintage Industrial Baru biti izabrani neki koji će dobiti fantastičnu priliku zasvirati ni više ni manje nego na ovogodišnjem, petnaestom izdanju našeg najvećeg rock festivala INmusicu koji će se u svom ovogodišnjem (možda što se tiče lineupa i ponajboljem izdanju) održati na zagrebačkom Jarunu od 20. do 23. lipnja.

Na ovogodišnjem Supervalu u Vintage Industrial Baru svirat će: Actual Crime, Dekadencija, Dnevni Boravak, Dystopia, Extroft, Flegma, Freaktion, Gradske Bitange, Kaos, KGB, Kunst, MEC bend, Music on the Radio, Naughty duck, Paracetadur, Raspad sistema, Six feet under, Slow Cured, Smrdljivi Martini, Spleen, STUDIO 16, Thorns, Treći kat, Westsiders, a među ovim, sve redom odličnim bendovima bit će izabrani oni koji će zasvirati i na 15. INmusic festivalu na zagrebačkom Jarunu.

Dizajn i video kao najavu za Superval napravili su Tomislav Vranić i Ana Bajo, a nadam se da se svi vidimo u Vintage Industrial Baru 17. i 18.6., a nakon toga naravno i na IMmusic festivalu na Jarunu.

Dođite svakako i podržite mlade snage hrvatske rock glazbe, jer dok je njih ima nade i za budućnost rokenrola u Hrvata.