8. veljače 2017.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Sjajna suradnja Zorana Predina i Matije Dedića uskoro pred publikom

Sjajna suradnja između velikog autora i pjevača Zorana Predina te jednog od najboljih hrvatskih pijanista Matije Dedića započeta je prije nešto više od pet godina, a uskoro će se moći čuti uživo.

Koncert je naslovljen ‘Tragovi u sjeti 1+2’ čime je najavljen i njegov program. ‘Tragovi u sjeti’ dvije su zbirke autorskih pjesama i obrada velikih hitova domaćih i regionalnih autora u specifičnom kantautorskom stilu Zorana Predina i jazz improvizaciji Matije Dedića, a koncert ujedinjuje izbor pjesama s oba albuma.
Prva edicija ‘Tragovi u sjeti’ izašla je 2011. godine, a ‘Tragovi u sjeti 2’ 2016. godine. Na potonjoj nalaze se Runjićeva i Britivićeva ‘Potraži me u predgrađu’ zajedno s nekoliko narodnih napjeva, ‘Lela Vranjanka’, ‘Što će mi život’ i ‘Sve što želim u ovom trenutku’. Veliki hitovi izvedeni u maniri šansone, poput Urbanove ‘Moja voda’, Bajagine ‘Zažmuri’ ili Kovačeve i Britvićeve ‘Nadvožnjak za Trnje’ čine ovaj album i koncert jedinstvenim spojem generacija i njihovih identiteta.

Prva zbirka pjesama ‘Tragovi u sjeti’ sadrži pjesme kao što su ‘Priča o Vasi Ladačkom’, ‘Jesen u  meni’, Ti si mi u krvi’, ‘Te noći kad umrem’, ‘Galeb i ja’, ‘Magla’… Duo Predin – Dedić ovom prilikom podržati će Danilo Ženko na klaviaturama i prateće vokalistice Julija Vedlin, Anja Klarič i Sara Ritonija, zajedno na sceni velike dvorane Vatroslava Lisinskog, povest će publiku na izlet kroz velike glazbene trenutke pjesmama koje su markacije scene i vremena u kojem živimo.
Intimni ugođaj, odlična glazba, pjevana poezija i vrhunska izvedba, kako koncert opisuju kritike, bez dvojbe dobri su razlozi, da se zagrlimo u pozitivnu nostalgiju najvećih hitova.
Virtuoznim muziciranje pijanista Matije Dedića i zavodljivi vokal Zorana Predina povest će publiku tragovima sjete i ushita u zajedničkom pjevanju.

Ulaznice u rasponu od 100-140kn mogu se nabaviti u sustavu Eventim.hr i preko ulaznice.hr.