Iščekivani debitantski album benda The Smile izlazi par dana prije zagrebačkog koncerta
9. svibnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Iščekivani debitantski album benda The Smile izlazi par dana prije zagrebačkog koncerta

Jedan od najiščekivanijih albuma godine – debitantski album benda The Smile “A Light For Attracting Attention” svjetlo dana ugledat će 13. svibnja, tri dana prije početka europske turneje koja kreće upravo u Zagrebu.

Podsjetimo, The Smile, kojeg su oformili Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet u Zagrebu otvaraju premijernu europsku turneju koncertom koji će se održati 16. svibnja 2022. u Hali Zagreb.

Album s 13 pjesama producirao je i miksao Nigel Godrich, poznat po radu na svim Radiohead albumima od “OK Computera” te s Airom, Beckom i Travisom, a masterirao ga je Bob Ludwig, legendarni američki glazbeni inženjer. Na albumu su svirali i gudači iz London Contemporary Orchestra te brojni suvremeni britanski jazz glazbenici poput Byrona Wallena, Theona i Nathaniela Crossa, Chelsea Carmichael, Roberta Stillmana i Jasona Yardea.

Krajem travnja izašao je i novi singl Free In The Knowledge, s popratnim videom u režiji Lea Leigha. Pjesmu je prvi put izveo Thom Yorke u sklopu događaja Letters Live u londonskom Royal Albert Hallu, u prosincu 2021., na svom prvom nastupu od početka pandemije.

The Smile su prethodno objavili singlove You Will Never Work in Television Again, The Smoke, Skrting On The Surface te Pana-vision koji su popraćeni odličnim reakcijama kritike i publike, zbog kojih je i album proglašen najiščekivanijim izdanjem godine.

Na premijernoj turneji koja kreće u Zagrebu, a završava 20. srpnja u Taorminu na Siciliji, The Smile će između ostalog nastupiti i na Down The Rabbit Hole festivalu u Nizozemskoj i Montreux Jazz Festivalu.

Dugo već i hrvatska publika iščekuje koncert Radioheada na domaćem terenu, pa je zagrebački koncert  jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda, ali u “Radiohead power trio formatu” kako su kritičari prozvali bend. Ulaznice za otvaranje turneje u Zagrebu mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

Album “A Light For Attracting Attention” koji 13. svibnja izlazi digitalno i može se prednaručiti na ovom linku, a 17. svibnja u fizičkom formatu (CD i vinil, prednarudžba putem ovog linka) izdaje XL Recordings.

Lista pjesama koje će se naći na albumu:

1. The Same
2. The Opposite
3. You Will Never Work in Television Again
4. Pana-vision
5. The Smoke
6. Speech Bubbles
7. Thin Thing
8. Open The Floodgates
9. Free In The Knowledge
10. A Hairdryer
11. Waving A White Flag
12. We Don’t Know What Tomorrow Brings
13. Skrting On The Surface

Foto: Alex Lake