U prodaji vinilno reizdanje kultnog jazz albuma “Boško Petrović Quartet – Tiffany Girl”
15. svibnja 2022.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

U prodaji vinilno reizdanje kultnog jazz albuma “Boško Petrović Quartet – Tiffany Girl”

Vibrafonist Boško Petrović neizbježno je ime kada govorimo o hrvatskoj jazz sceni. Šarmantnim, uglađenim karakterom i virtuoznim muziciranjem postavio je Zagreb na mapu svjetske jazz scene te pokazao put nadolazećim generacijama jazz glazbenika.

Jedan od bisera njegove bogate diskografije svakako je “Tiffany Girl”, izdanje na kojem se pojavljuju neka od najvećih imena tadašnje jazz scene. Boško Petrović za vibrafonom, pijanist Kenny Drew, kontrabasist Peter Herbert i bubnjar Alvin Queen okupljeni u “Boško Petrović Quartet” iznijeli su velike uspješnice “Tiffany Girl”, “Valse for Jazz Mama”, “That Slavic Smile”, “My Funny Valentine”, “Whisper Not” i “Green Lobster Dream”. U čast našem cijenjenom jazz glazbeniku, diskografska kuća Croatia Records objavila je reizdanje ovog kultnog albuma, obogaćeno novim tekstovima, fotografijama i remasteriranim snimkama s originalnih magnetofonskih vrpci.

Boško Petrović bio je veliki intelektualac, obožavao je slikarstvo i književnost, a nerijetko je inspiraciju za nove kompozicije crpio upravo iz omiljenih knjiga. Njegovo sviranje bilo je samo jedan od načina izražavanja svega onoga što mu je umjetnost pružala. Bio je nadaleko poznat kao veliki šarmer i sjajan domaćin, kao čovjek koji je ostavljao snažan dojam na sve one s kojima bi se upustio u razgovor. Nesebično je dijelio znanje s mladima koji su tražili svoje mjesto na glazbenoj sceni, a upravo je Boško bio začetnik ideje okupljanja mladih glazbenika u Grožnjanu, domaćoj jazz meki. Lik i djelo Boška Petrovića zauvijek će se pamtiti, kao što je slučaj sa svim velikim glazbenicima i umjetnicima. Njegova glazba nikada se neće prestati slušati, priče se nikada neće prestati prepričavati, a radost koju donosi svaki spomen na našeg cijenjenog vibrafonista nikada neće iščeznuti.

Vinilno reizdanje “Tiffany Girl” možete kupiti po cijeni od 129 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.