Reperica M.I.A. pjesmom i spotom “The One” najavila izlazak novog albuma
29. svibnja 2022.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Reperica M.I.A. pjesmom i spotom “The One” najavila izlazak novog albuma

Ponajbolja svjetska reperica, glazbenica oko koje se vežu razne kontroverze, objavila je novi singl i spot “The One” i najavila izlazak novog studijskog albuma.

Pjesmu “The One” producirali su Rex Kudo i T-Minus, a naći će se na albumu koji će se zvati “MATA”. Nasljednik je to albuma “AIM”, a bit će objavljen također za Island Records za koji je reperica potpisala novi ugovor. Pjesmu prati i videospot koji je dan kasnije objavljen na njezinom YouTube kanalu. Za sada nema datuma objave albuma.

U intervjuu sa Zaneom Loweom za Apple Music 1, M.I.A. je rekla da album ima dvije strane.
“Mislim da na albumu postoji neka vrsta borbe, odnosno sukoba u obliku ega i spiritualnosti. Kao glazbenik trebaš imati neku vrstu ega, inače se ne možeš baviti time. Nije da sam umjetnica koja je sada došla iz gospela ili nečeg drugog. Za mene je bilo važno imati taj put, a to vrijeme je bilo značajno i za raspravu oko nekih ključnih tema poput islamofobije, zatim za razgovor o ratovima na Srednjem Istoku i sličnim stvarima”, rekla je M.I.A.

Reperica je trenutno na turneji na kojoj već izvodi pjesmu “The One”. 1. lipnja M.I.A. nastupa u Stockholmu u Švedskoj, dan kasnije je na Haartland festivalu u danskom Kværndrupu, a 9. lipnja nastupa na Primavera Festivalu u Barceloni u Španjolskoj. Potom slijede Marsatac Festival u Marseilleu u Francuskoj 11. lipnja, a isti dan nastupa i na VYV Festivalu u Dijonu. 17.6. je koncert na Festivalu Freemusic u francuskom Montenedreu, a potom i na Bilbao BBK Liveu u španjolskom Bilbaou 7. srpnja. M.I.A. se vraća i na američki kontinent gdje će 24. rujna nastupiti na Portola Festivalu u San Franciscu.

Foto: Jan Lehner