Koolade objavio novi album “Lover’s Lane”  koji je downtempo oda ljubavnicima
30. svibnja 2022.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Koolade objavio novi album “Lover’s Lane” koji je downtempo oda ljubavnicima

Tek nešto malo više od godinu dana nakon izlaska posljednja dva albuma (“Kocke”, koji je objavio sa zagrebačkim reperom Tiborom i “April” objavljen za Krekpek Records) hrvatski glazbeni producent svjetskog glasa Koolade predstavlja najnoviji album pod nazivom “Lover’s Lane”. Riječ je o opuštenom, downtempo izdanju izuzetno chill vajba koji će vas žanrovski provozati od lo-fi hip-hopa, preko R&B-ja pa sve do soulful, jazzy nota.

“Lover’s Lane” preusmjerava vas u traku koja odgovara samo vama dvoje. U ovom albumu fokus je na ljubavnicima i na onom osjećaju ultimativnog emotivnog zadovoljstva kada ne postoji nitko drugi osim vas dvoje i srcolikih pogleda. Pratite zajedno mjesec kako se uspinje kroz krošnje ili sunce kako zalazi niz horizont. Držite se za ruke, pritisnite “play”, a ostalo je na vama…

Album je začinjen finim gitarskim, klavijaturnim i vokalnim izvedbama nekih od najboljih jazz, fusion i soul umjetnika iz SAD-a i jugoistočne Europe, uključujući legendarnog hrvatskog jazz pijanista Matiju Dedića, pjevača i kantautora Terrona Austina, u industriji poznatog po suradnji s TLC te Teedra Moses, koji je trenutno na turneji s kraljicom neo-soula, Erykah Badu. Na albumu se nalaze i dvije gitarističke izvedbe slovenskog pjevača, tekstopisca, producenta, gitarista i multiinstrumentalista BRO-a, te srpskog producenta i multiinstrumentalista Vuka Starinca, tu je i topla vokalna izvedba Monike Almaši, te na kraju, ali ne i najmanje važna, suradnja s Ma’CHillom.

Ovo izdanje Kooladeovog labela Koolin’ Out, zasad se još neće naći u fizičkom obliku (na CD-u, USB-u, ploči ili kaseti) već se od 20. svibnja može naći na digitalnim streaming platformama i internet trgovinama poput Bandcampa, Spotifyja, Apple Musica i drugih. “Lover’s Lane” je na momente veseo, na momente čak i pomalo sjetan, ali kontinuirano senzualan album koji će vas natjerati da nazovete svog ljubavnika i da zatvorenih očiju krenete u avanturu!

Koolade je renomirani hrvatski glazbeni producent. Uživa legendarni status u regionalnoj hip hop sceni, ali rado se prima i ostalih pravaca i stilova urbane i moderne glazbe. Sceni se predstavlja krajem 90ih, kao jedan od resident producenata Blackout Projecta, pod čijim okriljem ostvaruje bogatu domaću i internacionalnu karijeru. Neka od najvećih imena domaće i strane hip hop scene koja krase njegov producentski i autorski rad su Edo Maajka, Tram 11, Bolesna Braća, El Bahatte, Elemental, Nered & Stoka, Blackout Project, Frenkie, Ghostface Killah iz Wu-Tang Clana, Masta Ace, Tony Touch, Sean Price (R.I.P.), Sadat X, a na njegovim produkcijama zatekli su se i imena poput Xzibita & Flo Ridae.

Njegovi uraci našli su svoje mjesto i u Hollywoodu, u TV seriji “Ugly Betty”, te američkom TV talent showu “So You Think You Can Dance”, te filmovima “Birthday Girl” i “B-Boy Blues”

2002. za produkciju El Bahattejevog albuma “Svaki pas ima svoj dan”, Koolade dobiva najveće priznanje hrvatske diskografije, nagradu Porin, a sljedeće godine i dva Davorina, bosanske inačice Porina, za produkciju na debi albumu Ede Maajke “Slušaj Mater”. Danas je njegov rad priznat s već nekoliko Porina i brojnim nominacijama, uključujući i nezavisnu nagradu “Hip Hop Unity” za životno djelo.

Zadnjih 10-ak godina Koolade se, uz ostale angažmane, sve više okreće vlastitim izdanjima, objavljuje i po nekoliko albuma ili EP-ja godišnje, te je dosad, u vlastitoj diskografiji skupio više od 50 izdanja. Neke za izdvojiti su “Koolade Beats Rocky”, album iz 2012. inspiriran Rocky Soundtrackom, “Walking on a Chance”, album njegovog bivšeg benda Zebra Dots iz 2012, “Crewzen pt.1” album iz 2019. inspiriran hedonizmom za volanom, “Warm Cups” album o hedonizmu ispijanja čaja, te najnoviji album “Lover’s lane”, posvećen ljubavnicima, na kojem ugošćuje nekoliko prominentnih svjetskih glazbenika.