Svjetska zvijezda Alan Walker otkrila prvi dio nadolazećeg albuma i najavila veliku turneju
20. lipnja 2022.
Music Box (11092 Članci)
Podijeli

Svjetska zvijezda Alan Walker otkrila prvi dio nadolazećeg albuma i najavila veliku turneju

Britansko-norveški fenomen, DJ i producent Alan Walker, objavio je prvi dio svog nadolazećeg albuma. “Walkerverse Pt. 1” sadrži pet pjesama uključujući tri prethodno neobjavljene.

Alanova maestralna sposobnost izrade epskih produkcija očituje se odmah na početku s pjesmom “Adventure Time” – euforičnim instrumentalom koji izaziva osjećaj veličine i čini savršen glazbeni uvod u Alanov dugo očekivani Walkerverse projekt. “Walker se poigrava gudačkim i orkestralnim elementima za kinematografski zvučni krajolik koji se ugrađuje u progresivni house drop koji je veći od života”, stoji u objavi za medije.

Udruživši se s dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Au/Ra za njihov treći zajednički singl, druga pjesma s albuma “Somebody Like U”‘ ima sva obilježja još jednog velikog hita. Dopuštajući eteričnom vokalu Au/Ra da preuzme vodstvo, “Somebody Like U” će biti zapanjujući live dodatak Alanovoj setlisti turneje “Walkerverse”, tijekom koje će pjevačka senzacija također pratiti Alana kao gostujući vokal na svakom koraku.

Označavajući polovicu albuma, “Blue” s Inom Wroldsen nudi izuzetno privlačnu melodiju prepunu ritmova, a sve u kombinaciji s njezinim blistavim glasom čini snažan elektro singl prožet popom. Pjesma koja je prikupila milijune pregleda u prvih nekoliko dana od objavljivanja u travnju ove godine, “The Drum” će i dalje biti himna velikih pozornica ove ljetne festivalske sezone i osigurati da svi plešu uz Alanov zarazan ritam.

Zaključujući prvo poglavlje s još jednom poznatom produkcijom, iz uvodnog takta jasno je zašto je “Hello World” postao tako čvrst miljenik obožavatelja. Prvi put izveden uživo u prosincu s kolegom iz Norveške, Torineom, progresivni house banger bio je toliko popularan da je u cijelosti objavljen ranije ove godine. Kao zadnja pjesma ovog prvog dijela albuma natjerat će obožavatelje da žele više.

Alan Walker najavio je za jesen i veliku turneju, od Velike Britanije preko središnje Europe do američkog kontinenta. Nama zanimljivi europski datumi su 12. listopada u Beču, 14. listopada u Zürichu te 15. listopada u Milanu. Sve datume pogledajte u nastavku:

28.9. MANCHESTER ACADEMY, Manchester, UK
29.9. O2 ACADEMY BRIXTON, London, UK
1.10. LOTTO ARENA, Merksem, Belgija
6.10. SPORTHALLE HAMBURG, Hamburg, Njemačka
7.10. MITSUBISHI ELECTRIC HALLE, Düsseldorf, Njemačka
8.10. TAURON ARENA, Krakow, Poljska
12.10. ST MARX HALLEN, Beč, Austrija
14.10. HALLE 622, Zürich, Švicarska
15.10. FABRIQUE, Milano, Italija
19.10. AFAS LIVE, Amsterdam, Nizozemska
20.10. ZENITH, Pariz, Francuska
21.10. ROCKHAL, Esch-sur-Alzette, Luksemburg
22.10. JAHRHUNDERHALLE, Frankfurt, Njemačka

Ulaznice možete kupiti OVDJE.

Foto: Promo