Stoner doom večer u Močvari uz Messu (Italija) i Laster (Nizozemska)
23. srpnja 2022.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

Stoner doom večer u Močvari uz Messu (Italija) i Laster (Nizozemska)

Klub Močvara najavio je stoner doom večer koja će se održati u nedjelju 31. srpnja s početkom u 21 sat. Nastupit će talijanski bend Messa i nizozemski bend Laster.

Močvara dovodi pravu glazbenu atrakciju, talijansku grupu Messa koja u svojem stilu spaja doom, drone, dark jazz, stone, black metal, ali i blues muziku. Naizgled nespojivi, svi ti glazbeni stilovi u izvedbi Messe stvaraju jedinstven zvuk, a bend nosi sjajna pjevačica Sara Bianchin. Messa je s radom počela 2014. godine, a od početka svojeg rada nsu robovali žanrovskim podjelama već su svoj zvuk bazirali na različitim utjecajima koje su članovi benda imali te ih spojili u unikatnu cjelinu. Samo nabrajanje izvođača poput Windhand, Bohren Und Der Club Of Gore, The Devil’s Blood, Jex Thoth, Angelo Badalamenti, Bell Witch, Pentagram, Sabbath Assembly, Urfaust, Johna Coltranea ili Aluka Todola dovoljno govori o tome koliko široko bend odlazi, a zanimljivo je kako i svaki njihov album zvuči drukčije od onog prethodnog. Prvi album “Belfry” (2016.) je tako imao okultnu notu, drugi “Feast For Water” (2018.) je više crpio snagu iz mračne atmosfere i dark jazza, dok je posljednji “Close” (2022.) naslonjen na razigranije gitarske dionice, ali i folk, odnosno kako sami kažu pan-mediteranske, utjecaje. Ipak upečatljivi glas Sare Bianchin nosi Messu od početka rada, a njihov miks stilova i sjajne koncertne izvedbe donijele su bendu popularnost diljem svijeta.

Uz Messu na ovom će koncert svirati i nizozemska grupa Laster. Iako svoju glazbu opisuju kao ‘opskurnu glazbu za plesanje’, ova grupa njeguje black metal uz jasno naglašene post-metal elemente i izlete u psihodelične te pomalo shoegaze vode. U svojoj karijeri do sada su objavili tri albuma od kojih je posljednji “Het Wassen Oog” iz 2019. godine.

Koncert je na rasporedu u nedjelju 31. srpnja s početkom u 21 sat. Vrata se otvaraju u 20 sati, a upad je 50 kuna u pretprodaji, na dan koncerta, na blagajni kluba, 70 kuna. Pretprodaja se obavlja putem sustava Core event.