Beyoncé objavila dugoočekivani, sedmi studijski album “Renaissance”
29. srpnja 2022.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Beyoncé objavila dugoočekivani, sedmi studijski album “Renaissance”

Album “Renaissance” Beyoncé je objavljen čak šest godina nakon albuma “Lemonade”, a izdala ga je za svoj label Parkwood Entertainment i Columbia Records.

Začetnica vizualnog formata albuma i eminentna vizualna umjetnica, odlučila je ovoga puta krenuti bez vizualnih sadržaja kako bi obožavateljima dala priliku da budu neograničeni na svom ekspanzivnom putovanju slušanja. Ponovno je to prilika da budete slušatelji, a ne gledatelji, dok uživate u svakom dragulju netaknute produkcije.

Prvi singl “Break My Soul” je stigao s minimalističkim lyric spotom, a izdanje “Renaissance”  bez vizuala je još jedan potez umjetnice koja je definirala eru reinvencijom.

“Renaissance” je najišekivaniji album godine jer je Beyoncé ubrzala i obavijestila svoje obožavatelje o novoj glazbi još 15. lipnja na društvenim mrežama: “act i RENAISSANCE 29. srpnja”, napisala je. Nastavila je nekonvencionalno predstavljanje s izdavanjem prvog singla s albuma, “Break My Soul,” koji je stigao u ponoć na ljetni solsticij. Singl osvaja s pulsirajućim ritmom (u Hrvatskoj je također najpopularniji singl u eteru), s tekstovima koji potiču slušatelje da uživaju i zaplešu. Ovaj je svjetski hit prozvan i pjesmom ljeta te himnom ove generacije.

Prepun uzbudljivih himni koje odjekuju kod svih, “Renaissance” je vrhunac slobode i bijega koji potiče nezamislivo slavlje i volju. Jedinstvena namjera albuma RENAISSANCE je prikazati glazbu koja vas pokreće iz duše i potiče vas na ples. To je slavlje klupske ere kada su svi koji su se osjećali autsajderima tražili jedni druge i formirali zajednicu željnih slobode da se kreativno izraze kroz ritam, što slavimo i danas. Dobrodošli u Klub Renaissance!

Čarolija albuma je također u Beyoncéinom visokom vokalu, bogatom, duševnom, ponekad ranjivom i nabijenom strašću i svrhom u onome što bi se moglo opisati samo kao pjevanje. I proširuje se nezaboravnim tekstovima koji su hrabri, srčani, hitni i kategorički pravovremeni.

Iako su vizualni elementi zakazani za kasniji datum, album dolazi s robusnim izborom formata koji ljubiteljima glazbe i kolekcionarima daje mnogo izbora. Glazbena trgovina na njenoj web stranici nudi prodaju albuma i višestruke konfiguracije “Renaissance” albuma, a u Hrvatskoj će od kraja sljedećeg tjedna biti u prodaji CD. Beyoncé je snimala album tijekom pandemije, gotovo tri godine, i navodi da joj je tišina tog vremena omogućila da iskoristi svoju najkreativniju osobu.

“Stvaranje ovog albuma omogućilo mi je mjesto za sanjarenje i pronalaženje bijega tijekom strašnog vremena za svijet”, kaže Beyoncé. “To mi je omogućilo da se osjećam slobodno i pustolovno u vrijeme kada se malo što drugo pomicalo. Moja je namjera bila stvoriti sigurno mjesto, mjesto bez osude. Mjesto bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode. Bilo je to prekrasno putovanje istraživanja.”

U timu suradnika su bili: The-Dream, Nile Rodgers, NOVA, NO ID, Raphael Saadiq, Mike Dean, Honey Dijon, Chris Penny, Luke Solomon, Skrillex, Beam, Big Freedia, Grace Jones i Tems, i s njima je Beyoncé je krenula “ponovno izmisliti glazbu”, kako opisuje londonski The Times. Za fotografiju na naslovnici je zaslužna Carlijn Jacobs.

Popis pjesama:

1. I’M THAT GIRL
2. COZY
3. ALIEN SUPERSTAR
4. CUFF IT
5. ENERGY (FEAT. BEAM)
6. BREAK MY SOUL
7. CHURCH GIRL
8. PLASTIC OFF THE SOFA
9. VIRGO’S GROOVE
10. MOVE (FEAT. GRACE JONES, TEMS)
11. HEATED
12. THIQUE
13. ALL UP IN YOUR MIND
14. AMERICA HAS A PROBLEM
15. PURE/HONEY
16. SUMMER RENAISSANCE