Album “Heroes” Davida Bowieja slavi 45. rođendan limitiranim reizdanjem na vinilu
30. srpnja 2022.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Album “Heroes” Davida Bowieja slavi 45. rođendan limitiranim reizdanjem na vinilu

Originalno obljavljen 14. listopada 1977., album “Heroes” je bio jedanaesti studijski album David Bowieja, a ove jeseni Parlophone je odlučio proslaviti 45. obljetnicu glazbenog klasika limitiranim izdanjem na sivom vinilu koje će u listopadu biti dostupno u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča.

Nakon što je objavio revolucionarni ‘’Low’’ u siječnju 1977., Bowie je otišao na turneju i snimao klavijature u bendu Iggyja Popa. Tog se ljeta vratio u Hansa Tonstudio u Berlinu kako bi započeo rad na novom albumu. Za razliku od ostatka takozvane ‘Berlinske trilogije’, “Heroes” je bio jedini Bowiejev album koji je tamo snimljen u cijelosti. Produciran je od strane Bowieja i Tonyja Viscontija, a na njemu se uz postavu s albuma ‘’Low’’ Bowieju pridružio I gitarist sastava King Crimson, Robert Fripp. Naslovna pjesma je danas prepoznata kao klasik I jedna je od omiljenih pjesama široj publici, a počast su joj odali brojni glazbenici svojim obradama (Prince, Coldplay, Motörhead, Depeche Mode, Lady Gaga, King Crimson i The Wallflowers).

Nakon objave albuma, Bowie je započeo veliku ‘Isolar II’ svjetsku turneju s nevjerojatnih 78 datuma. Snimka turneje, ‘’Live In Berlin (1978)’’ je originalno objavljena kao mini album na narančastom vinilu ekskluzivno dostupan na njujorškoj izložbi ‘’David Bowie Is…’’, a široj javnosti postat će dostupna u digitalnom obliku, također 14. listopada kada očekujemo i slavljeničko izdanje albuma ‘’Heroes’’. Live snimka nastala je 16. svibnja 1978. u Deutschlandhalle u Zapadnom Berlinu, a naslovnu fotografiju izdanja snimio je obožavatelj iz publike, Antoine Loogman.