U Hrvatskoj se najviše kupuje Riblja čorba!
3. kolovoza 2022.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

U Hrvatskoj se najviše kupuje Riblja čorba!

Pomama za reizdanjima, pogotovo iz osamdesetih godina i pogotovo na vinilima, je sve veća i veća pa tako svako reizdanje ljubitelji vinila dočekuju širom otvorenih ruku.

Dovoljno govore i podaci Hrvatske diskografske udruge gdje su na 4 od prvih 5 mjesta top liste prodaje reizdanja, a ono što je najzanimljivije jest da se trenutno u Hrvatskoj najviše kupuje album “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” grupe Riblja čorba. Najveći dokaz da glazba nema granica. Drugo mjesto drži još jedno reizdanje Croatia Recordsa, album “Treći svijet” Haustora, treći su Idoli s reizdanjem albuma “Odbrana i poslednji dani”, a na 5. mjestu je “Pop festival Ljubljana 72 – Boom”, najnovije reizdanje Croatia Recordsa.

“Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” došao je na prvo mjesto prodaje u svom trećem tjednu boravka na listi, i to nakon što je nedavno Croatia Records objavila reizdanje. Time je postao četvrti album iz osamdesetih koja je tijekom 2022. godine došao na prvo mjesto. Kada je riječ o reizdanjima, ranije ove godine na prvo mjesto su došli live album “5. April ’81″(Croatia Records) grupe Bijelo dugme (s datumima od 12. i 26. siječnja), “Odbrana i poslednji dani” (Croatia Records) Idola (6. srpnja) i Haustorov “Treći svijet”. Jedini album koji je grupa Riblja čorba snimila za Jugoton postao je treći album u nizu koji je originalno objavljen osamdesetih, a da je nakon reizdanja dospio na sam vrh.

EKSKLUZIVNO: Bili smo na koncertu Riblje čorbe u Celju

Foto: Nikola Knežević