Zadnji singl aktualnog albuma, “Jerry Ricks on My Mind”, Tomislava Golubana dobio video spot
3. rujna 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zadnji singl aktualnog albuma, “Jerry Ricks on My Mind”, Tomislava Golubana dobio video spot

Iako je Tomislav Goluban svoj deseti album ”Chicago Rambler” objavio početkom godine, pjesme s njega  se još uvijek nalaze na specijaliziranim blues top listama u Chicagu i državi Illinois.

Podsjetimo, ”Chicago Rambler” snimljen je, miksan i produciran u Chicagu s vrhunskom ekipom lokalnih glazbenika, kojima se u dvije pjesme pridružio i specijalni gost Joe Filisko.

Za zaključni singl s albuma izabrana je pjesma ”Jerry Ricks on My Mind” koja je nastala inspirirana zajedničkim druženjem Golubana i pokojnog bluzera Jerryja Ricksa. Posljednji koncert Ricks je odsvirao upravo s Golubanom, a imali su plan snimiti i zajednički album. Nažalost, Ricks je ubrzo preminuo, a ovo je pjesma njemu u čast. Sahranjen je na malom groblju u Kastvu iznad Opatije, gdje je živio nekoliko godina i gdje se od tada održava blues festival njemu u čast.

Videopot je snimio Igor Modrić u Kastvu, a korištene su i neke njegove snimke iz filma „Črni Kastavac“, dok montažu potpisuje „Tvornica kadrova“. Zajedničku fotografiju Jerryja Ricksa i Tomislava Golubana snimio je Davor Hrvoj 2006. godine u neprežaljenom zagrebačkom B.P. Clubu.

Foto: Martin Turk