Pogledajte prvi teaser trailer za novi film Christophera Nolana o ocu atomske bombe
7. kolovoza 2022.
Music Box (9753 Članci)
Podijeli

Pogledajte prvi teaser trailer za novi film Christophera Nolana o ocu atomske bombe

Christopher Nolan, jedan od najboljih filmskih redatelja i scenarista današnjice, za 2023. godinu najavljuje novi poduhvat – ekranizaciju priče o teoretičaru fizike J. Robertu Oppenheimeru i njegovom projektu Manhattan koji je bio preteča automskoj bombi. 

Prije nekoliko dana stigao je i prvi teaser trailer filma “Oppenheimer” koji je ekskluzivno prikatan u kinima vikend prije. U teaseru vidimo neka poznata lica, odnosno neke stare suradnike Nolana, poput Cilliana Murphyja koji glumi teoretičara fizike J. Roberta Oppenheimera, voditelja projekta Manhattan i oca atomske bombe. Uz Cilliana glumit će i Emily Blunt, Robert Downey Jr.,Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano, Kenneth Branagh, Gary Oldman i Casey Affleck. Film je temeljen na knjizi “American Prometheus”, biografiji J. Roberta Oppenheimera koji su napisali Kai Bird i Martin J. Sherwin.

“Svijet se mijenja, reformira. Ovo je tvoj trenutak”, kaže Emily Blunt na početku teasera, a koja glumi Oppenheimerovu suprugu, Katherine. Potom vidimo odbrojavanje – 11 mjeseci, 24 dana, 15 sati, 29 minuta. Ovo nije prvi put da Nolan stavlja vrijeme u fokus, učinio je to i u Dunkirku, Inceptionu i Interstellaru te drugim svojim filmovima. Čujemo i lika kojeg je utjelovio Robert Downey Jr., a koji se referira na Oppenheimera – “čovjek koji je pokrenuo Zemlju”. Za ovaj film Nolan nastavlja suradnju sa skladateljem filmske glazbe Ludwigom Göranssonom.

Ono što je drugačije od ostalih filmova jest da je Nolan promijenio producentsku kuću, pa je Universal Pictures uskočio na mjesto Warner Bros. iz razloga politike potonjeg koji je odlučio 45 dana nakon premijere postavljati filmove na streaming servisu HBO Max, a znamo koliko Nolan prezire streaming servise u smislu da nikada ne mogu dočarati film kao kino dvorane. U međuvremenu Warner Bros. je objavio kako ipak odustaje od te ideje.

Film stiže u kina 21. srpnja 2023. godine.