Mladi riječki jazz glazbenik Zvonimir Radišić sa svojim triom objavio prvi album “New Horizons”
21. kolovoza 2022.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Mladi riječki jazz glazbenik Zvonimir Radišić sa svojim triom objavio prvi album “New Horizons”

Nakon što su se gotovo pet godina pripremale, autorske skladbe mladog riječkog glazbenika Zvonimira Radišića ugledale su svijetlo dana na njegovom albumu prvijencu “New Horizons”.

Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasuTonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Prvi singl i spot “New Horizons”,  kao i cijeli album, audiovizualno je snimljen u Croatia Records Studiju, tonski majstori bili su Mauro Širol i Goran Martinac, koji potpisuje mix te mastering, a uz Zvonimira Radišića i produkciju albuma.

“Pričati o vlastitoj glazbi za mene je dosta teško, intimno, a zapravo je i nepotrebno. Svaka od skladbi je nastala neplanski, kao jedna crtica iz života, vođena emocijama, a svakom novom izvedbom evoluira i poprima novi ogrtač dok je esencija tih trenutaka i dalje tu. Pustio bih svakom slušatelju da stvori svoju sliku i, nadam se, odvede se na neko drugo mjesto” ističe Zvonimir. Ovaj zaljubljenik u glazbu doista je diše i živi u punom smislu te riječi. Još kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru i od tad je ona sastavni dio njegova života pa je paralelno s redovitom školom pohađao i glazbenu. I premda su skladbe za ovaj album nastajale nekoliko godina, snimljene su vrlo brzo – u samo jedan dan “Izuzetno sam sretan i zahvalan cijelom timu Croatia Recordsa jer smo snimali u vrhunskom studiju s izvrsnom opremom što se čuje i vidi i u konačnom rezultatu, odnosno u glazbi i videima koji je prate”kaže Zvonimir.

Svoju predanost notama ispisao je u najljepše skladbe koje će debitantski pokloniti svojoj rodnoj Rijeci, a CD i Blu-ray “New Horizons” od sada je dostupan po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.