PREMIJERA: Kantautor Andrija pjesmom “Dominator” dao hommage svojem motoru, ali i Koji iz Discipline kičme
12. rujna 2022.
Music Box (9744 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Kantautor Andrija pjesmom “Dominator” dao hommage svojem motoru, ali i Koji iz Discipline kičme

Andrija je objavio novi spot za pjesmu Dominator, koja je prije nekog vremena predstavljena kao prvi singl s novog albuma kojega priprema ovaj kutinski kantautor.

Naslov albuma „The Best of The Rude Androide Records“ za sada ne otkriva puno o sadržaju albuma, ali ovaj prvi singl pokazuje da je Andrija odlučio dobro „zagrabiti“ izvan dosadašnjeg stilskog i tematskog izraza prvog albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“ (2020.). Video za pjesmu Dominator snimao je i montirao Josip Somođi iz Creative Arta, a sniman je na lokacijama oko Kutine i u studiju Mreže TV. Riječi pjesme govore o tome kako život ne treba odgađati i da je samo jedan i da u njemu treba uživati. Slučajno, Andrija je 2017. godine otkrio svoju ljubav prema vožnji na motociklu, a prvi njegov motocikl bio je HONDA NX 650 Dominator. Otuda i naziv pjesme i refren u kojem se poistovjećuje s motorom.

U spotu se pojavljuje zanimljiva igra s omotom i „likom“ s albuma „The Man Machine“ grupe Kraftwerk. Čovjek mašina, kojega u spotu „igra“ Andrija dio je svijeta u kojem čovjek nije prioritet, ali u jednom trenutku on se ipak krene rješavati stega prioriteta svakodnevnog života i rutina. Njegov odušak je sloboda koju osjeća dok „zavoje za sobom niže“ i dok po tko zna koji puta prolazi poznatu rutu koju voli i o kojoj pjeva: „Ilova i Banova, Međurić i Gaj.. jedva čekam Garešnicu u Rogoži je raj“. Taj komadić lokal patriotizma zapravo je i dobra uputa motociklistima koji vole istraživati i otkrivati nove rute za vožnju kamo da krenu u tom dijelu Moslavine i Zapadne Slavonije.

Zbog količine motora spot bi se mogao prilično svidjeti motociklistima, a zvuk i izbor instrumenata bit će blizak rokerskijem dijelu publike. “Dominator” je pjesma rhythm&blues / punk crowwover koja podsjeća na rane Partibrejkerse. Zvukom solo basa pred kraj pjesme Andrija je dao posvetu Koji iz Discipline kičme, čiji je fan od ranih 1980-ih.