John Legend objavio album inspiriran subotnjim večerima i nedjeljnim jutrima
18. rujna 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

John Legend objavio album inspiriran subotnjim večerima i nedjeljnim jutrima

Dvanaesterostruki dobitnik nagrade GRAMMY John Legend predstavio je dugoiščekivani osmi studijski album „LEGEND“!

Konceptualan dvostruki album iza čije produkcije stoje Legend i tekstopisac i producent Ryan Tedder (poznat po suradnjama s imenima kao što su Beyoncé i Adele), protkan je neumoljivim duhom senzualnosti i radosti, a nadahnut punom ranjivošću boli, pohvale i iscjeljenja. 

LEGEND“ označava i početak novog Johnovog glazbenog poglavlja: naime, riječ je o prvom njegovom izdanju objavljenom preko Republic Recordsa. Album se tematski sastoji od dvije cijeline: prvog čina drugog čina. Prvi dio albuma „ACT I“ nadahnut je uzbudljivim, avanturom ispunjenim subotnjim izlascima. Počinje s “Rounds”, impresivnom kolaboracijom s Rickom Rossom, glazbenikom s kojim je Legend surađivao možda više nego s bilo kim drugim. Slijede R&B pjesma „Splash“ s Jhene Aiko i reperom Ty Dolla $ignom, „Dope“ na kojoj gostuje reper JID, pa „Love“ s Jazmine Sullivan koju Legend poznaje od njezinih prvih koraka na glazbenoj sceni. „ACT I” doseže vrhunac u krajnje zaraznoj pjesmi „All She Wanna Do” na kojoj gostuje Saweetie.

ACT II” se, s druge strane, oslanja na atmosferu nedjeljnog jutra. Uključuje „Honey”, jazzom nadahnutu R&B suradnju s Muni Long i „Wonder Woman” s Dap Kingsima, dirljivu posvetu snazi ​​i eleganciji svih žena u Legendovom životu. Ostale pjesme drugog čina uključuju „Good” s Ledisi, priču o iscjeljenju i olakšanju koje donosi spoznaja da ste pronašli pravu osobu za sebe te „Pieces”, ganutljivu baladu o životnim gubicima.

„LEGEND“ je ujedno posveta Legendovim afromeričkim glazbenim uzorima među kojima su Stevie, Marvin, Curtis, Aretha, Nina Simone, Donny, Prince… Cilj albuma bio je integrirati tradiciju u moderne zvukove budućnosti, zbog čega je John izjavio kako se nada da je albumom uspio povezati pogled u budućnost sa svojim korijenima.