Mlada glazbenica Miach osvaja regiju – poslušajte suradnju s Hiljsonom Mandelom i neodoljivi spoj R&B-ja i trapa
20. rujna 2022.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Mlada glazbenica Miach osvaja regiju – poslušajte suradnju s Hiljsonom Mandelom i neodoljivi spoj R&B-ja i trapa

Domaća glazbena scena dobiva još jedan izvrstan duet. Perspektivna mlada glazbenica Miach (Mia Čičak) i jedno od trenutno najatraktivnijih glazbenih imena, trap pionir Hiljson Mandela, predstavljaju zajednički singl i videospot “NLO”. Prema dosadašnjim reakcijama publike, pjesma je u manje od 24h od objave ušla u Top 20 domaće YouTube Trending liste (kategorija Music).

Kako otkriva Miach, pjesma je inspirirana filmom “Men In Black”, a njen zarazni refren nastao je spontano tijekom studijskog session-a: “Pjesma ‘NLO’ nastala je tijekom ljeta te smo na njoj radili Mihovil Šoštarić Lockroom i ja. Jedne ljetne večeri Miha i ja smo gledali film “Men In Black” te kada smo sljedeće jutro došli u studio, dok je Miha radio beat, ja sam inspirirana filmom počela pjevušiti ‘K’o da s drugog planeta si…’. Pogledali smo se i znali da je to – to, te smo oko tog stiha i sagradili cijelu pjesmu”. Po završetku pjesme, kao gosta u pjesmi pozvali su Hiljsona Mandelu, s kojim je Lockroom kreirao njegov uspješan solo album “Mandela Effect”, a i ova suradnja pokazala se vrhunskom kombinacijom: “Hiljsonu se pjesma svidjela te je snimio svoj vers i time savršeno zaokružio cijelu priču”, ističe Miach.

Prateći videospot nastao je u Beogradu, a za njegovo kreiranje zaslužan je hvaljeni dvojac Vuk Nedeljković Debbug i Đurđina Samardžić GG help, koji su vizualno prikazali pjesmu kroz imaginarni cyber svijet i tako opisali ljubav zbog koje se osjećaš ‘kao da je sve nestvarno, odnosno izvan ovog svijeta’. “Posebno bih istaknula odličan make-up & hair tim, koji je svojim zanimljivim kreacijama još više oživio cijeli spot!”, zaključuje Miach.

Ova mlada glazbenica s pjesmom “NLO” predstavlja i EP izdanje “Između nas”, koje donosi ukupno četiri autorske pjesme. Kako otkriva Miach, svaka pjesma na svoj način opisuje ljubavni odnos i priča neku drugu priču, a zaigrano su omotane u r&b i pop zvuk čiju produkciju također potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom.  Miach će se uskoro uživo predstaviti i na iščekivanom festivalu Lil Drito, koji će se održati 30. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture te na jednom mjestu okupiti nova regionalna imena trap i R&B scene.  I dok pjesma “NLO” već svira radijskim eterom, prateći videospot dostupan je putem YouTube platforme, dok je EP “Između nas” u izdanju Aquarius Recordsa objavljen na svim digitalnim glazbenim servisima.

Popis pjesama:
1. NLO ft. Hiljson Mandela
2. Pravila
3. Ruke
4. vtp

Foto: Promo