Zagrebački klub Aquarius započinje s novim programom klupske i alternativne glazbe Club Culture
20. rujna 2022.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Zagrebački klub Aquarius započinje s novim programom klupske i alternativne glazbe Club Culture

Club Culture novi je program u Aquariusu koji donosi friška lica za DJ pult kultnog zagrebačkog kluba. Riječ je o klupskom programu koji objedinjuje elektroničke žanrove uključujući house, techno i electro.

Zagreb je bogatiji za još jedan program klupske glazbe, Club Culture u Aquariusu. Riječ je o programu koji će ugošćavati domaće i regionalne DJ-e s ciljem promocije klupske kulture i elektroničke glazbe. Prvi Club Culture odvit će se 23.9. u Aquariusu s početkom u 22 sata. Na prvom izdanju nastupit će mladi DJ-i Glazbena kuhinja, Stankoff i Fabian, koji donose mix house i techno ritmova na klupski podij.

Glazbena kuhinja je zagrebački projekt putujućeg house partyja iza kojeg stoji Andro Babić, DJ zagrebačkih korijena koji je svoj glazbeni put započeo u kultnom barovima Rockstar i Ro&Do, a redoviti je gost i u Regularu. Njegov najveći nastup do sada, na INmusic festivalu, obilježen je odličnom energijom i rasplesanom publikom. Iza ponoći za DJ pult doći će Šimun Stankov, poznat i kao Stankoff, plesač, DJ i kreativac iz Zagreba koji s lakoćom plovi žanrovskim vodama, a posebnu pozornost pridodaje ritam sekciji, sanjviim vokalima te ubojitim disco – not disco remixevima. Event će zatvoriti Fabian Mateša, mladi DJ iz Vodica i dio Metz Attack kolektiva, domaćoj publici poznat od 2017. godine kada je osvojio nagradu Ambasador kao najbolji novi DJ na sceni. Pored nastupa na festivalima poput Love International, Blast Fest i Lost in the Reneissance, klubovima u Splitu, Rijeci, Beogradu i Dublinu, najčešće ga možete uhvatiti u kultnom zagrebačkom Mastersu.

U modernom shvaćanju glazbe underground scena je još neotkrivena, nepopularizirana i nekomercijalizirana. Riječ je o umjetnicima koji tek kreću na svoja glazbena putovanja te su nesputani klasičnim konvencijama. Aquariusov novi program donosi zanimljiv underground zvuk neopterećen mainstream glazbom. Menadžer kluba Aquarius, Dejan Labor ovom je prilikom izjavio: „Aquarius je od svojih početaka predvodnik klupske kulture u Hrvatskoj, naša je želja dati slobodan prostor novim umjetnicima da se izraze kreativno, što publika prepoznaje i podržava.“

Klub je više od prostora, predstavlja mjesto za okupljanje, opušteno druženje i razmjenu ideja mladih ljudi uz plesanje i otkrivanje nove glazbe. Svaki je odlazak u klub u stvari ulazak u mali svijet glazbe i plesa koji nastaje na samo jednu večer, uz jedinstvenu estetiku i mješavinu generacija. Cilj Club Culture programa jest ponuditi nešto više od dobrog tuluma, a to je inkluzivno mjesto za opuštanje gdje se svatko može osjećati sasvim slobodno u svojoj koži.

Ulaznice će biti dostupne na ulazu kluba.