PREMIJERA: Das Rage – buntom protiv dosade pozivaju na ples
21. rujna 2022.
Music Box (9996 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Das Rage – buntom protiv dosade pozivaju na ples

Nakon šest godina pauze, kultni vukovarski dark pop-indie duo Das Rage je nastavio s radom, koji je najavio singlom “Cipele”. Pjesma je ujedno i uvod u novi studijski album koji će nositi naziv Dva i jedan protiv, a na njemu će se naći osam novih pjesama.

“Cipele” potpisuje dvojac Ana Bučko i Zoran Filko, a snimana je u Sensorium studiju kod Saše Rajkovića Zarkoffa s kojim su već surađivali na prethodnom albumu.

O singlu kažu: “Pjesma Cipele je nastala spontano, kao posljedica skljupljanja kreativne energije koja je nastala tijekom pauze koju smo imali od 2016. godine. Ona je jednostavan prikaz pozivanja na ples. Pjesma je naš bunt protiv dosade”.

Sve prati video koji je sniman u svibnju u Berlinu, pod redateljskom palicom The Groupie, a u glavnim ulogama su se našle Dasha Chaickovska i Marlene Sichleschmidt. “Video možemo jednostavno opisati kao Young crowd having fun. Jer je upravo tako i bilo. Super atmosfera i zezanje.”, ispričao je Zoran. Posebno zanimljivo je bilo kada je Zoran morao zaustavljati promet kako bi se pojedini kadrovi mogli snimiti, no ipak veliku zahvalu duo upućuje svojim prijateljima koji su odvojili vrijeme kako bi se ovaj video realizirao.

Das Rage kao duo postoji od 2014. godine, kojeg čine Ana Bučko (synth, vokal) i Zoran Filko (gitare). Iza sebe imaju brojne uspješne nastupe po festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj i Nizozemskoj, a pobjednici su i 8. Demo festivala Zaprešić na kojem su osvojili prvo mjesto prema odluci stručnog žirija. Također su nastupili kao finalisti na našem najstarijem demo festivalu – HGF Zabok.

Foto: Aleksandar Nedić