Opera Madama Butterfly stiže u Cinestar
26. rujna 2022.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Opera Madama Butterfly stiže u Cinestar

Cinestar kina nastavljaju s prikazivanjem spektakala uživo iz londonskog Royal Opera Housea, a ovog utorka, 27. rujna s početkom u 20 sati i 15 minuta možete pogledati operu Madama Butterfly skladatelja Giacomoa Puccinija.

Trajanje spektakla je 190 minuta, a uključuje i jednu stanku. U pitanju je opera u tri čina, a prvu izvedbu Puccini je povjerio milanskoj Scali gdje su nastupili najbolji pjevači. Iako je premijerna izvedba imala određene manjkavosti, debaklu su uglavnom kumovale spletke i zavist njegovih rivala. Puccini je ponovno uložio trud te ispravio nedostatke, pa je opera na koncu postavljena u tri čina. Nekoliko mjeseci poslije izvedba u Bresci je doživjela golem uspjeh. Godinu dana kasnije Madama Butterfly je izvedena i u londonskom Covent Gardenu. Uslijedile su izvedbe u Parizu (1906.) i Berlinu (1907.).

Sadržaj

Ljubav ne ubija već donosi novi život. Tijekom zvjezdane noći u Nagasakiju, upravo je te riječi mladoj gejši Cio – Cio San izgovorio narednik američke ratne mornarice. Ali kako su oboje naučili, riječi i obećanja nesmotreno izgovoreni, mogu imati dugoročne posljedice. S kazališnim komadom koji uključuje i ariju Butterfly, Un bel di, vedremo I “Humming Chorus”, opera Giacomoa Puccinija je prelijepa i u cijelosti srcedrapajuća. Za ovu izuzetnu produkciju opera, Moshe Leiser i Patrice Caurier, inspiraciju su crpili iz europskog poimanja Japana tijekom 19. stoljeća.

Ulaznice za ovaj spektakl možete kupiti na blagajnama Cinestara ili online.

Foto: Tristram Kenton