Dina Rizvić nominirana za dvije prestižne nagrade Hollywood Music in Media Awards (HMMA)
23. listopada 2022.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Dina Rizvić nominirana za dvije prestižne nagrade Hollywood Music in Media Awards (HMMA)

Kantautorica, skladateljica, aranžerka, multiinstrumentalistica i producentica, Dina Rizvić, već je više puta dokazala svoj izniman glazbeni talent, a nakon više studijskih izdanja i suradnji stiglo joj je najveće priznanje u dosadašnjoj bogatoj karijeri.

Naime, Dina je sa svoje dvije autorske pjesme nominirana u čak dvije kategorije prestižnih nagrada Hollywood Music in Media Awards (HMMA). Ova nagrada se naslanja na njezin uspješan rad na području filmske glazbe. Skladba “Imaginarium” nominirana je u kategoriji Novih skladatelja, a “Last Minute” u kategoriji Znanstvene fantastike. Inače, HMMA nagrade su iznimno cijenjene u filmskom svijetu, odnosno po pitanju originalne filmske glazbe i zapravo su pravi pokazatelj za dobitnike Oscara, Emmyja i Zlatnog globusa. Dosadašnji dobitnici HMMA nagrada su svjetske zvijezde poput Billie Eilish, Hansa Zimmera, Jennifer Hudson, Johna Legenda i Eltona Johna. Ovogodišnja dodjela bit će upriličena 16. studenog u The Avalonu u Hollywoodu, a osim dodjele nagrada za skladatelje, tekstopisce i umjetnike bit će upriličeni i glazbeni nastupi uz odavanje počasti ikonama glazbene industrije.

Dina Rizvić je ekskluzivni izvođač Croatia Recordsa i do sada je objavila dva studijska izdanja, solo album “Bez poraza” te “Miracles”, suradnju s jazz glazbenicom Lanom Janjanin i Jazz orkestrom HRT-a.

Foto: Jan Serdar/Vid Begić