BETI objavom singla “Prolazi sve” otkrili dugoočekivani EP “Već smo bili tu”
18. studenoga 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

BETI objavom singla “Prolazi sve” otkrili dugoočekivani EP “Već smo bili tu”

Nakon velikih radijskih hitova “Slobodna” i “ViIli” i “Bez ljubavi” bend BETI (Natali Dizdar i članovi grupe Mayales, Vlado Mirčeta, Luka Geček) predstavlja još jedan sjajni singl “Prolazi sve” i dugoočekivani EP “Već smo bili tu” na kojem se nalazi pet glazbenih poslastica.

Pjesma čiji zvuk se oslanja na zvuk rock glazbe 60-ih godina se stilski savršeno uklopila u ostatak EP-a:
I Luka i ja smo proveli svoje srednjoškolske dane preslušavajući riffove poput ovoih, Hendrixa, The Cream, pa je bilo pitanje trenutka kada će na red doći nešto ovako. Snimili smo osnovnu ideju, a onda su nas Denisova ljubavna anksiozno-besciljna priča i Natalina interpretacija odgurali od 60’s rocka i smjestili je stilski uz ostatak EP-a.”, otkrio je gitarist benda Vlado Mirčeta.

Pjesmu vizualno upotpunjuje video spot na kojem se nastavila uspješna suradnja s bratom Natali Dizdar, Filipom koji je uživao radeći na ovom projektu:
Prvotna ideja je bila da napravim lyric video al me pjesma jako vukla u nekom drugom smjeru. Ideja da smontiram postojeći film kao spot mi se već neko vrijeme vrti u glavi samo se nikad dosad nije pogodila pjesma, a ni film. “Prolazi sve” sam od početka mogao zamisliti kao pozadinu neke filmske scene. Tako sam si jednu večer pustio pjesmu u krug i puštao razne stare filmove u javnoj domeni i gledao što bi moglo odgovarati. Naišao sam na hororac iz 1962. godine pod imenom “The brain that wouldnt die” i nešto je kliknulo. Počeo sam kombinirati scene, stvorio se neki novi narativ i kraj. U originalu izleti čudovište iz podruma koje ih ubije no ovdje je potpuno druga priča. Sve skupa mi je bilo neizmjerno zabavno tako da sam si dao truda i animirao određene kadrove i usta djevojke iz filma. Ukratko, spot nije normalan al je zabavan.

BETI bend kreće dalje punom parom, a njihove želje za budućnost otkrio je Luka Geček: “Slušajte ga da dobijem slatke, slatke parice.”