Krajem ožujka osmo izdanje Kontakt konferencije u Beogradu
29. veljače 2024.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Krajem ožujka osmo izdanje Kontakt konferencije u Beogradu

Kontakt konferencija je platforma za jačanje kulturne infrastrukture regije, a ova jedina relevantna glazbena konferencija u Srbiji se organizira od 2017. godine i svakog ožujka okuplja profesionalce iz kreativnih industrija i glazbenog biznisa.

Ciljevi Kontakt konferencije su promocija novih ideja u glazbenoj industriji u regiji, prezentacija uspješnih projekata u industriji, objedinjenje regije, a prijee svega umrežavanje organizatora i promotora regionalnih glazbenih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova i ostalih radnika u kulturi i umjetnosti, koji svakako imaju nezanemariv doprinos razvoju gospodarstva.

Kontakt konferencija jedini je predstavnik Srbije koji je član INES (Innovation Network of European Showcases), mreže u okviru koje surađuje 19 europskih showcase konferencija i festivala.

Od 2017. do danas Kontakt je ugostio više od 25.000 posjetitelja i 80 akreditiranih novinara iz cijele regije i realizirao 200 događaja, te 70 showcase nastupa.

Novi Kontakt nas očekuje nod 21. do 23. ožujka 2024. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“ i promotorske kuće Odličan Hrčak. #Kontakt24 će ponovo Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere gazbenog biznisa. Novo izdanje obilježit će koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne rasprave koje imaju za cilj da dodatno unaprijede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave. Kada se govori o beogradskim bendovima koji su menjali lice grada i glazbenih tokova, Jarobli su neizbježni. Osam godina nisu nastupali uživo, ali će spektakularni comeback prirediti na osmom Kontaktu. Veliki je i značajan povod njihove nove koncertne priče: 25 godina albuma ,,Dobrodošli“. Jarboli će nastupiti na Kontaktu, u Dorćol Platzu, 23. 3.

Koncerti BOJANE VUNTURIŠEVIĆ nisu česti, ali često nije dovoljan samo jedan kako bi se zadovoljile strasti njene sve brojnije publike. Umjetnica koja je rockerski stav i energiju unijela među TikTok generaciju, generaciju „Z“, na poseban način simbolizira aktualnu glazbu koja se obraća starijim generacijama otvorenim za eksperimente i onim mlađim kojima live koncerti nisu dio svakodnevnog lifestylea. Ali Bojanine nastupe ne propuštaju. Glas pomirenja generacija. To je Bojana. Nastupit će na osmom Kontaktu 23. 3. u Domu omladine Beograda.

Kada smo kod generacijskih bendova, prva asocijacija jest KOIKOI, najtraženiji bend na Balkanu u ovom trenutku. Obišli su Europu 2023. godine, a svu će sublimiranu energiju podijeliti na Kontaktu s domaćom publikom, dok će regionalnim promotorima još jednom pokazati zašto su na vrhu interesiranja njihovih kolega. Njihov nastup će u Dorćol Platzu 22. 3.

Kako je Kontakt okrenut regionalnim artistima, i ove godine će biti prisutni predstavnice Hrvatske, Neno Belan, i Bosne i Hercegovine, Letu štuke. Glas ovih bendova odjekuje kroz generacije koje su odrastale u bivšoj Jugoslaviji. Belan na Kontakt donosi primorski polet, Štuke kopnenu zbilju kršnih krajeva. I kompletirat će glazbeni krajolik novog KONTAKTA. Neno Belan u Domu omladine nastupa 21. 3., a Letu štuke dan kasnije. Ulaznice za sve koncerte su u prodaji u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd).