FOTOGALERIJA: Filmskim kvizom i koncertima u Vintageu najavljeno novo razdoblje Music Boxa
21. studenoga 2022.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Filmskim kvizom i koncertima u Vintageu najavljeno novo razdoblje Music Boxa

Nastao 17. siječnja 2017. godine, glazbeni portal Music Box vrlo brzo postao je jedan od najčitanijih glazbenih portala u Hrvatskoj.

Već tog ljeta 2017. godine s više od 70 tisuća jedinstvenih posjeta mjesečno, Music Box postaje drugi najčitaniji glazbeni portal u Hrvatskoj s više od 30 vanjskih suradnika-volontera. Od tada pa sve do danas izvještavao je sa svih najvažnijih koncerata i festivala u Hrvatskoj i regiji poput Exit festivala, Sea Star Festivala, INmusic festivala, OK festa, pa čak i diljem Europe jer smo medijski pratili koncerte od Škotske do Španjolske. Organizirali smo i nekoliko javnih tribina na teme o kojima se baš i ne govori često u javnosti (Seks u glazbi i glazba u seksu, Muzikoterapija, Nezavisni glazbeni portali i kritičari), a kroz više od 13 tisuća članaka, izvješća s koncerata, recenzija i kritičarskih osvrta nastojali smo pravovremeno informirati i educirati čitatelje, kako po pitanju glazbene, tako i filmske kulture koja je također dio Music Boxa.

Foto: Davor Birt

Prošlo je prvih 5 godina Music Boxa i vrijeme je za nove izazove i novo razdoblje. Jednu glazbenu kutiju smo otvorili u srijedu, 16. studenog organiziranjem filmskog kviza i tri koncerta u Vintage Industrial Baru. Sedam ekipa sudjelovalo je u prvom filmskom kvizu Music Boxa za koji su zanimljive nagrade osigurali sponzori – Disney+, Menart multimedijalna knjižara, Fairy Goods i Cineplexx Hrvatska. Kviz je bio sastavljen od tri seta pitanja, a nakon sat vremena ispitivanja znanja pobijedila je ekipa Hans & John.

Hans & John – pobjednici filmskog kviza (Foto: Davor Birt)

Iz pretprostora Vintage prešlo se u koncertni dio gdje su večer otvorili žestoki momci iz grupe Moraines. U pitanju je sastav koji njeguje instrumentalnu progresivnu rock i post metal glazbu i koji svojim eklektičnim zvukom odvode publiku na neistraženo glazbeno putovanje. Moraines su predstavili pjesme s nadolazećeg albuma prvijenca koji će objaviti za Los Angeles Agency. Drugi su nastupili Tony & Guy, još jedno eklektično i progresivno ime iza kojeg stoje glazbenici s izuzetnim stažnom i iskustvom na hrvatskoj glazbenoj sceni – Toni Starešinić i Đuro Dobranić. Također instrumentalna glazba bila je ispunjena psihodeličnim zvukovima i frekvencijama koje mogu proizvesti samo Toni i Đuro, a njihov set koji je trajao nešto manje od sat vremena mnoge je oduševio.

Moraines (Foto: Davor Birt)

Tony & Guy (Foto: Davor Birt)

I kad su mnogi mislili da iza ova dva imena teško da išta može biti žešće, na pozornicu stupaju One Possible Option iz Rijeke koji su opravdali ime jednog od najboljih novih imena hrvatske alternativne rock scene. Promoviravši aktualni studijski album “No King” i najavivši nadolazeći album koji će također objaviti za Croatia Records, Riječani su dostojno predstavili svoj grad u Zagrebu i najavili pohod na pozornice koji su zbog koronavirusa jedno dulje vrijeme čekali.

One Possible Option (Foto: Davor Birt)

Večer u Vintage Industrial Baru bit će zapamćena po žestokim actovima i riffovima, a ujedno je najavila i novo razdoblje Music Boxa, odnosno otvaranje jedne druge glazbene kutije. Ono će se dogoditi 17. siječnja 2023. godine na šesti rođendan kada će biti poznato više informacija. Za sada se zna kako Music Box postaje glazbena platforma koja će biti otvorena za suradnju po principu all-in-one. “Jer naša glazbena kutija je i vaša glazbena kutija. Stoga, rastimo zajedno!”

Filmski kviz (Foto: Davor Birt)

Ovom prilikom Music Box zahvaljuje Vintage Industrial Baru na izvrsnoj suradnji te brojnim kolegama, prijateljima i čitateljima portala koji su svojim dolaskom uveličali proslavu prvih 5 godina Music Boxa. Glazbena kutija je i dalje otvorena, a sljedećih 5 godina pokazat će na koji sve točno način.

Foto: Davor Birt