Rezerve novim singlom “Podstanar” vraćaju nas u dane djetinjstva
28. studenoga 2022.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Rezerve novim singlom “Podstanar” vraćaju nas u dane djetinjstva

Nova pjesma makarskih Rezervi “Podstanar” povest će vas na emotivno putovanje u neka bolja, prošla vremena djetinjstva kada je vaš osjećaj života bio energičniji i potentniji, dani su bili ispunjeni avanturama odrastanja, a ulice su pružale iskustvo otkrivanja novih svjetova.

Svojim umjetničkim talentom pretvaranja očitog i činjeničnog u simbolično i emotivno, Rezerve će vas opet osvojiti na prvu ako im dopustite da vas zavedu i povedu svojim putevima u neke bolje svjetove na koje ste možda u buci svakodnevice zaboravili ili si ih niste ni dopustili sanjati. Bolji svijet postoji, a njega najčešće nalazimo u pjesmi, glazbi, idealiziranoj slici svijeta koja nam toliko treba. On je i ideja o kojoj Rezerve pjevaju.

Svoj put su počeli punk rock EP-jem „Evo Rezerve“ u vrijeme kada ovakvog glazbenog spoja punk rocka i popa u eteru nije bilo, odnosno nije ga se puštalo. U njemu su talentirane Rezerve uspjeli pomiriti zaklete punkere i mainstream. Nekoliko godina kasnije, ovaj garažni punk bend izbacio je hvaljeni album „Ravno u Zamku“  te se zadržao na sceni, mudro i hrabro koketirajući s pop glazbom, ali ne u smislu jeftinih catchy poskočica, već koristeći pop elemente kao dodatan začin u svrhu himničnosti i radiofoničnosti. Bunt i stav zakletih individualaca sa svojom definicijom svijeta, Rezervama daje pravo da se i dalje “prodaju” pod punk bend, no „na njih“ ne morate nužno plesati pogo. Dapače, riječ je o veselom ritmu koji je inspirirao i plesačicu Ivanu Keran za plesnu koreografiju glavnoga lika kojeg utjelovljuje u njihovom novom spotu.

Video spot koji prati ovu numeru je zabavan, maštovit te prati nostalgičnu notu priče o odrastanju. Ulice njihovog djetinjstva u slici je oživio Milan Latković, autor većine njihovih spotova. „Milan od početka razumije našu priču, a iz nekog razloga savršeno doživi i naše pjesme. Tehnički, on je dio benda sviđalo se to njemu ili ne. Ono što mi ne uspijemo do kraja objasniti kroz glazbu, Miki skroji u videu. Nama nedostaje to ludovanje po ulicama, vožnje biciklom i ostali neredi koje nosi odrastanje pa nam je Milan taj svijet i stvorio. Imamo osjećaj da djeca danas manje maštaju, a više su vezana za mobitele i virtualnu stvarnost. Ovo je pjesma o bajkama, a mi smo imali sreću da smo skupili bajkovitu ekipu: ovo je najbolja glumačka postava u Hrvatskoj!“ – Kažu ponosno Rezerve o novom spotu.

Njihov feel-good melodični zvuk u kombinaciji s vječnom vatrom bunta i potrebe za slobodom i/ili osobnom pravdom, njihovo je najmoćnije oružje kojim će razoružati i najveće skeptike. Povratak u prošlost s Rezervama je ugodno iskustvo, sjećanja i emocije su to koje su već u nama, a oni će ga za vas prizvati svojim toplim zvukom. Ako pak niste živjeli 80-te, ovo je jedinstvena prilika da otkrijete magiju te dekade o kojoj svi pričaju.

Foto: Boris Luetić