Bad Bunny i Harry Styles vladali Spotifyjem u 2022. godini
30. studenoga 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Bad Bunny i Harry Styles vladali Spotifyjem u 2022. godini

Godina polako prilazi kraju, a s tim u vezi sljedećih tjedana čitat ćemo sve više osvrta na vrijeme iza nas. Spotify je kao i svake godine otkrio statistiku za 2022. godinu, a prema njoj su ovom streaming platformom vladali Bad Bunny i Harry Styles.

Puertorikanski glazbenik Bad Bunny na vrhu je Spotifyjeve liste naslušanijih glazbenih zvijezda na planetu s više od 18 i pol milijardi streamanja i tako je postao prvi glazbenik kojemu je to pošlo za rukom tri godine zaredom. Taylor Swift se nalazi na drugom mjestu dok top 5 zatvaraju Drake, The Weeknd i BTS. Najstreamaniju pjesmu ima Harry Styles i to je “As It Was” s 1,6 milijardi streamova. U top 5 su još Glass Animals s “Heat Waves”, The Kid Laroi i Justin Bieber sa “Stay”, Bad Bunny i Chencho Corleone s “Me Porto Bonito” i “Bad Bunny s “Tití Me Preguntó”. Album “Harr’s House” Harryja Stylesa drži prvo mjesto na američkom i europskom kontinentu, a nalazi se i na drugom mjestu globalne Spotifyjeve liste najstreamanijih albuma. Prvi je Bad Bunny i “Un Verano Sin Ti”. Treća je Olivia Rodrigo sa “SOUR”, četvrti Ed Sheeran s albumom “=”, a peta Doja Cat s albumom “Planet Her”.

Taylor Swift je na vrhu liste najviralnijih glazbenika globalno, drugi je The Weeknd, treći Bad Bunny, četvrti BTS, a peta Lana Del Rey, a najviše puta je podijeljen tekst pjese “Heat Waves” Glass Animals. Drugi je tekst pjesme “Heather” Conana Graya, treći “I Love You So” The Waltersa, četvrta je Lana Del Rey s “Summertime Sadness”, a peti Keane s pjesmom “Somewhere Only We Know”.

Svi korisnisi Spotifyja svoju godišnju statistiku može saznati klikom na LINK.

Foto: Lillie Eiger