Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom u Zagrebu izvodi Deep Purpleov repertoar
7. prosinca 2022.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom u Zagrebu izvodi Deep Purpleov repertoar

Nakon nedavnog koncerta Maidenovaca u Areni, Zagreb će omiljenog Bruce Dickensona uskoro imati priliku vidjeti u drugom svijetlu – uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Naime, projekt “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra“, repertoar grupe Deep Purple koji je skladao osnivač i klavijaturist benda Jon Lord prvi puta predstavit će se zagrebačkoj publici 24. ožujka 2023. u KC Dražen Petrović. Uz frontmena Iron Maidena, Brucea Dickinsona, na ovom će koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena; John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 glazbenika Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Paul Mann.

Kao što obožavatelji već vjerojatno znaju, “Concerto for Group and Orchestra” live je album Deep Purplea i  Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rock glazbe s punim orkestrom. Za skladbe je zaslužan osnivač Deep Purplea i član Whitesnakea Jon Lord, dok tekstove potpisuje pjevač Deep Purpela Ian Gillan. 2011. Lord je snimio izmijenjenu studijsku verziju Concerta For Group And Orchestra, ovoga puta pod dirigentskom palicom Paula Manna koji ga vodi nakon smrti Jona Lorda, s Bruceom Dickinsonom kao vokalom.

Set lista u KC Dražen Petrović sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog “Concerto For Group And Orchestra”, dijelove “Sarabande” kao i neke od najvećih hitova Deep Purplea, poput “Smoke On The Water”, “Perfect Strangers”, “When A Blind Man Cries”,  „Soldier of Fortune“ ali i dvije pjesme Brucea Dickinsona. Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman.

Osim u Zagrebu, u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 22. ožujka u Belexpocentru u Beogradu i 25. ožujka u Cankarjevom domu u Ljubljani. Spomenuta tri koncerte organizira tvrtka Music time iz Zagreba, a ulaznice su dostupne na eventim.hr. Prvih 500 ulaznica prodaje se po early bird cijenama.