Dream Theater u siječnju ponovno u Europi!
25. prosinca 2022.
Vedran Levi (34 Članci)
Podijeli

Dream Theater u siječnju ponovno u Europi!

Američki Dream Theater vraća se na turneju s početkom 2023., a prvi nastup održat će u Tel Avivu (Izrael), nakon čega dolaze u Europu.

Kako su u svibnju 2022. već gostovali u Zagrebu, turnejom u siječnju i veljači, najbliže nama su u Italiji ili Slovačkoj.

Gitarist John Petrucci  nedavno je izjavio na SiriusXM Trunk Nationu: “Dream Theater nastavlja turneju u 2023. Kao i svi ostali bili smo zaustavljeni dvije godine i imamo dosta toga za nadoknaditi. Promoviramo album ‘A View from the Top of the World’. Odradili smo velike turneje u SAD-u i Europi, ali isto… Imali smo samo dva koncerta u Aziji, svirali smo… kao četiri u Južnoj Americi. Imamo još puno toga za obići. 2023. bit će Dream Theatreu ispunjena turnejama, uvjeren sam u to.”

Na pitanje o mogućem novom albumu Petrucci kaže: “Još uvijek promoviramo našu zadnju ploču. Ne vidim nas nazad u studiju ugrubo negdje u ovo vrijeme dogodine. Ako samo gledate prema sljedećoj godini, vidite kako će se posložiti, a imamo i festivale za odraditi. Prije nego se okrenete, već je kolovoz. Neće nam biti ulaska u studio prije jeseni, čisto sumnjam. Tako da od novog albuma ništa prije godine iza.”

Foto: Nikola Knežević

IZVJEŠĆE/FOTO: Dream Theater + Devin Townsend ponovno u Zagrebu – teatar apsurda u maloj dvorani Doma sportova