Nagrađivana mlada pjevačica Pava objavila videospot za najzapaženiji singl s albuma prvijenca
24. siječnja 2023.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Nagrađivana mlada pjevačica Pava objavila videospot za najzapaženiji singl s albuma prvijenca

Dobitnica najstarije hrvatske glazbene nagrade – Music pub, za kategoriju najbolje mlade pjevačice sada je objavila “Kraj mene”, najzapaženiji singl s albuma prvijenca “Prvi koraci”.

Pjesma je to koja je dobila najviše hvale i pozornosti među glazbenim kritičarima i publikom, za koju Pava sada predstavlja spot. Režiju potpisuju Pava i Iva Ćorić, snimanje Denis Radmanić, a glumac u spotu je Matija Režek. Prošle je godine osigurala svoj prvi diskografski ugovor, objavila prvi album koji je također bio i najprodavaniji album u državi, te postigla radijski uspjeh pjesmama “Dopusti mi”, “Horizont” i “Slobodan”, koje su svoje mjesto našle i na službenim top-ljestvicama. Njezin album bio je i jedini debitantski naslov koji je došao na sam vrh liste u 2022. godini.

“Lako možemo reći samo još jedan single u nizu, 6. po redu, ali ovaj je po puno toga drugačiji od ostalih. Ovo je pjesma kojom ću zatvoriti poglavlje svog prvog albuma ‘Prvi koraci’. Ovo je pjesma koju ljudi već znaju i koju su sami odabrali da bude sljedeći singl. Iako sam jako voljela ‘Kraj mene’, imala sam osjećaj da neće zapeti za uho većini ljudi, ali me publika u potpunosti razuvjerila.”, rekla je Pava.

O “Kraj mene” se pričalo s epitetima nakon objave albuma jer je dojam da će baš ta pjesma istaknuti Pavu kao vrhunsku kantautoricu nove generacije. Uspoređivali su ju s Nenom Belanom, s Norah Jones, grupom Elemental, a pjesmu “Kraj mene” s najboljim pjesmama Parnog valjka.

“Kao sve moje pjesme do sad, ovu također prati videospot, ali ovaj put, taj videospot sam režirala ja. Kažu da kad radiš sam za sebe naučiš nositi puno kapa i u potpunosti se slažem. Svakim projektom gradim sebe i proširujem si vidike, nadam se da publika to vidi i cijeni.”, objasnila je svestrana pjevačica.

Retro prizvuk i vokal zarazne energije ostavljaju dojam lakoće pjevanja koja će označiti pjesmu uspješnicom. Omiljena pjesma publike dočekala je svoj zasluženi epilog. Glazbu i tekst napisao je Đuro Ravenšćak, a na aranžmanu je radio cijeli mali tim ljudi: Đuro Ravenšćak, Petak Ivkić, Lovro Knežević, Domagoj Čondrić, Boris Kapetan.

Foto: Iva Ćorić