Stigla “Krvava novčanica”, novi album Brkova!
14. ožujka 2023.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Stigla “Krvava novčanica”, novi album Brkova!

Grupa Brkovi objavila je u petak, 10, ožujka album “Krvava novčanica”, njihovo ukupno osmo studijsko izdanje u karijeri koja traje već gotovo dva desetljeća.

Album „Krvava novčanica“ Brkovi su stvarali u suradnji sa starim suradnikom, producentom Gospodinom Bandarom iz Piknik studija i sadrži devet novih pjesama. Najavljen je još prije 11 mjeseci singlom „Više ni pankeri ne slušaju punk“ koji je sa svojih 700.000 pregleda dao doprinos YouTube kanalu benda čiji videi bilježe preko 81 milijun gledanja. Nasljednik izdanja „Brkovi su da se vole“ prvi je materijal koji je bend snimio s dva nova člana, gitaristima Alenom Vlajnićem – Talentinom i Igorom Paspaljem. Upravo virtuoz Igor Paspalj proglašen je 2020. za gitaristu godine od strane prestižnog magazina „Guitar World“. U devet novih skladbi mjesta se našlo i za duet, i to s pjevačicom Mirom Aleksić u pjesmi „A kada padne noć“.

Furiozna punk folk wellness petorka novi album objavila je na svom You Tube kanalu, kao i na streaming servisima, dok će besplatan download biti moguć se njihovog web sitea kroz tjedan dana. Samo na Spotifyju u protekla dva dana album je preslušan više od 123.000 puta.

Vjerojatno jedan od koncertno najaktivnijih bendova ovih prostora Brkovi će „Krvavu novčanicu“, uklopljenu u best of materijal s prošlih sedam albuma, nositi na mnoštvo nastupa diljem regije, ali i šire. „Nema fusha 2023 tour“ bit će otvoren s nizom koncerata u travnju. U Trbovlju su 8., riječkom Pogonu kulture 14., a dan kasnije, 15. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Krajem istog mjeseca bend će se uputiti u Rumunjsku (Temišvar 21.4.), pa zatim na sjever Europe. Prvi puta Brkovi će svirati u Švedskoj, i to u Malmöu i Gotenburgu 28. i 29. travnja. Ljubljanska Cvetličarna sprema se za koncert 12. svibnja. Novi datumi bit će objavljeni uskoro.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture 15. travnja u prodaji su po cijeni od 14 Eur do 7. ožujka. Od 8. ožujka do 14. travnja za ulaz će trebati odvojiti 16 Eur, a na dan koncerta 19 Eur. Ulaznice za koncert u Pogonu kulture 14. travnja u prodaji su po cijeni od 13 Eur do 7. ožujka. Od 8. ožujka do 13. travnja za ulaz će trebati odvojiti 15 Eur, a na dan koncerta 18 Eur. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.