Američki indie pop trojac AJR nastupit će prije Imagine Dragonsa u pulskoj Areni
26. ožujka 2023.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

Američki indie pop trojac AJR nastupit će prije Imagine Dragonsa u pulskoj Areni

Za dva, skoro rasprodana koncerta, u pulskoj Areni ovo ljeto publiku će za nastupe Imagine Dragons zagrijavati američki trojac AJR!

Podsjetimo, Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, nastupaju u pulskoj Areni 8. i 9. kolovoza, u sklopu Mercury World svjetske turneje. Sve regularne ulaznice za te koncerte su rasprodane, ali je u prodaji putem Eventima još ostalo VIP paketa, s nizom posebnih pogodnosti.

AJR je njujorški indie pop sastav kojeg čine braća Adam, Jack i Ryan Metzger, po čijim je početnim slovima imena bend i dobio ime. Njihov glazbeni stil opisuje se kao “indie pop” u kojem kombiniraju elemente popa, rocka, elektronike i dubstepa. Nastupati su počeli na ulicama New Yorka, svirajući pjesme bendova kao što su Fun, Vampire Weekend i Beach Boys. Jedna od njihovih autorskih pjesama zapela je za uho australskoj pop pjevačici Siji, čiji je menadžer spojio bend s bivšim predsjednikom Columbije Steveom Greenbergom. Greenberg je postao menadžer AJR-a, a 2013. trio je objavio svoj debitantski singl “I’m Ready”. Nakon toga njihova karijera kreće strahovito uzlaznom putanjom.

Od 2012. AJR generirao je milijarde streamova i zaradio jedan trostruko platinasti singl, jedan dvostruko platinasti singl, četiri platinasta singla i jedan platinasti album. Album “Neotheater” iz 2019. obilježio je njihov najveći uspjeh već prvog tjedna, zauzevši 8. mjesto na Billboardovoj ljestvici Top 200, 1. mjesto na Top ljestvici alternativnih albuma i 1. mjesto na Top ljestvici rock albuma. Učvršćen kao dio modernog zeitgeista, Spotify je proglasio pjesmu “Sober Up”, na kojoj je gostovao Rivers Cuomo iz Weezera, među “najboljim rock pjesmama 2010-ih”, dok je Apple Music uvrstio “Weak” među “najbolje alternativne pjesme 2010-ih”. Nakon “Neotheatera”, AJR su izbacili platinasti blockbuster “BANG!”, koji su izveli u Ellen DeGeneres Showu. Trenutno bend osvaja svijet kao nikada prije sa svojim četvrtim albumom, “OK Orchestra”, a u pripremi je i peti studjiski album.

Imagine Dragons stižu u Pulu u sklopu Mercury World svjetske turneje koja slavi izlazak njihovog dugo iščekivanog albuma “Mercury — Acts 1 & 2” i koja je krenula u veljači 2022.godine. Pula je jedini grad u široj regiji i najmanji grad i venue u kojem će se Imagine Dragons zaustaviti u sklopu europskog dijela turneje.