Ususret nastupu u Hrvatskoj, Florence + the Machine otkrili još jednu pjesmu mitološke tematike
24. travnja 2023.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Ususret nastupu u Hrvatskoj, Florence + the Machine otkrili još jednu pjesmu mitološke tematike

Florence + The Machine predstavljaju novi singl „Mermaids”. Nakon brojnih objava na društvenim mrežama kojima su Florence i ostatak benda najavljivali izlazak ove pjesme otkrivanjem zagonetnih slika te stihova obojenih magičnim i mitološkim motivima, pjesma je konačno dostupna online.

Mermaids” tematski nastavlja priču započetu prošlogodišnjim albumom „Dance Fever” (na kojem se nalaze singlovi „King”, „My Love” i „Cassandra”), zbog čega je dodana na prošireno izdanje albuma „Dance Fever (Complete Edition)”. Pjesmu su napisali i producirali Florence i Dave Bayley: započeli su je raditi tijekom snimanja albuma “Dance Fever”, a dovršili su je u razdoblju u kojem se Florence oporavljala od slomljenog stopala. Pjesma upozorava na mitska morska stvorenja koja se pretvaraju u engleske djevojke koje se bezobzirno motaju po svojim gradovima i plešu kao nikad dosad, ponesene ‘veseljem zaborava’ koje dolazi s pićem, opijatima te očajničkom željom da pripadamo, volimo i budemo voljeni bez žaljenja ili posljedica.

Pjesmom „Mermaids” Florence ponovno otkriva jedan potpuno novi svijet te još jednom dokazuje zašto se smatra jednom od najinovativnijih kantautorica i glazbenica današnjice.

Na krilima albuma „Dance Fever” iz 2022., Florence + The Machine ovog lipnja stižu u Hrvatsku! Svoje dosadašnje hitove, kao što su „Kiss with a Fist”, „Dog Days Are Over”, „Cosmic Love”, „You’ve Got the Love”, „Shake It Out”, „Never Let Me Go” ili „Ship to Wreck” te singlove s posljednjeg izdanja predstavit će na premijernom samostalnom koncertu u Hrvatskoj u pulskoj Areni 18. lipnja.

Foto: Autumn de Wilde